söndag 20 januari 2019

Söndag 20 januari 2019. Ännu en dag utan aktiviteter!

Ja så är det. Så orkeslös så blir inget gjort. Kerstin ringde. Några SMS har möjligen passerat.
Suttit här och tänkt konstruktiva tankar, som  Sveriges regering gjort, jag tror antalet dagar är trettioen. Ungefär lika många dagar som jag suttit och väntat på att komma igång men inte lyckats.

Dock en viss skillnad på anledning till paus.
I morgon ska vår statsminister förkunna för oss hur den nya, något omändrade regeringen ska se ut.
Jag beundrar dem alla och inte minst talmannen för deras agerande. Det lilla jag begriper.
"Det här blir bra för Sverige. De olika partierna har givit en del och fått ta emot en del och nu ska vi göra det bästa av detta!" Något i den stilen tyckte jag mig förstå att Statsministern ville säga.

Själv känner jag mig inte som att jag lever "fullt ut" Sitter i morgonrock och väntar på våren! Jag minns just nu hur jag för flera år sedan från min vän Ingegerd i Mederhult, efter en tuff period i hennes och familjens liv, skickade mig ett vackert kort där det stod:"DET KOMMER EN VÅR!"
Jag tror att jag fortfarande har det kvar. Jag blev så rörd av hennes kortval efter alla svårigheter hon haft, och hade, att genomgå.

Ibland tänker jag på alla som väntar på att Jesus ska befria dem från sjukdom och svårigheter och ta dem hem till sej  och jag har hört om längtan att få bryta upp från denna värld för att de vet vad som väntar bortom döden. "Bed att Gud tar hem mej" sa en av mina vänner för inte så länge sedan. 
Hon befriades några dagar senare från sina smärtor och flyttade hem till Jesus!

Det är så tyst och stilla i området där jag bor. I dag sov jag återigen till klockan Elva.
Då var TVgudstjänsten avslutad och jag satte på Närradion. I dag utsändning från Brickebergskyrkan där Igemar Fagher predikade  så innehållsrikt om kvinnan vid Jakobs brunn. Hur viktigt för oss att vi söker "det levande vattnet", som Jesus ger.  Jag minns första gången jag var med Georg vid den brunnen. Som guide var det en viktig plats för honom att besöka med sina grupper.
En hink med vatten stod på brunnskaret. Georg tog en pappersbägare och fyllde med vatten, sa till oss att vara helt tysta, vände på bägaren och efter en, som vi tyckte mycket lång stund, hörde vi tydligt när bägarens vatten nådde vattnet i brunnen! Googla gärna på Jakobs brunn. Jag har inte gjort det men det borde väl vara värt ett försök.

Ja, det var väl det som hänt i dag utöver ett SMS från Lund att jag får besök i veckan av ett par vänner! Och en fråga från ett barnbarn om hur jag mår och att jag kan räkna med att få ett par middagsgäster någon dag framöver.
Häromdagen när Ulla och Kerstin var här hade de köpt hallonkräm, som jag i kväll provsmakade. Oj så god den var. Så enkelt också! Hokus, Pokus, så var kvällsmaten fixad.

Innan jag avslutar för att sova ännu en gång ska jag berätta att den småbarnspappa som fick återvända till sjukhuset sedan han efter behandling fått komma hem, är nu hemma hos sin familj igen och vi fortsätter att be att den förbättring som inträtt ska fortsätta.
 Det kommer tydligen kräva lång tid av rehabilitering för att allt ska bli bra. (Ja, som ni vet så är ju inte jag den rätte personen att prata om sjukvård och  det kommer kanske en eller annan reaktion från de som känner mig men det är också bra för alltid lär jag mig NÅGOT och att gå i försvarsställning är i sådana fall helt uteslutet då jag är djupt medveten om mina dåliga kunskaper i ämnet!

.  Nu tackar vi Gud för att familjen fått hem sin pappa! Gott att vi får hjälpas åt i bön för varandra! 
Tänk att Gud gjort det så enkelt för oss att gå den härliga "BÖNEVÄGEN"! Och att ingen har för dåliga kunskaper i ämnet för Han har sagt:"Bed så ska ni få"! Tack store Gud! SÅ tacksam jag är  för att jag i tidiga år lärde mig detta. Läste i dag om någon som har samma tro men som ej fick den med sig hemifrån. Nu uttalade han sin tacksamhet över Söndagsskolan där han fått lära sig att bedja.

Nu säger jag Natti, Natti! Om ni undrar hur jag som är så trött orkat skriva det här så vill jag säga att jag undrar detsamma!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar