måndag 29 oktober 2018

Måndag 29 oktober 2018. Ännu ingen regering efter valet.

På radion talas det om svårigheter att bilda ny regering.  Jag ska ej försöka ge mig in i den problematiken men jag vet att jag kan påverka genom att be till Gud om hans ledning.  "Han kan förändra förhållanden." sjunger v Jag tror visst att han bryr sig om vårt land och vill vara med i sin visdom och vetskap om kommande dagar. Som Guds folk har vi möjlighet att bedja men tyvärr glömmer, åtminstone gör jag det, vad uthållig bön kan betyda.

Jag tänker på Jesus, som vi kan läsa om hur HAN ofta talade med Gud.Så mycket mer borde vi göra det. Så mycket som har ändrats genom uthållig bön för både enskilda människors  och  i stora sammanhang. Vi ber och vi ber att Guds vilja ska ske för han VET framtide, vår store Gud! Jag blir ofta rörd till tårar när jag går här hemma ensam och pratar med Gud. SÅ många gånger jag får se hans ledning och hjälp i min vardag. Jag får också vara med och be för andra människor.  Ibland i telefon. Det är så stort att få vara en liten länk i en bönekedja!

Jag läste i dag en artikel som handlade om att även kristna elever bör respekteras, vilket inte alltid varit fallet i vår svenska skola! Undantag finns och det gläder mig!

I dag är det måndag och en rolig dag för måndagar kommer oftast Ulla ochKerstin på besök.
Vi fikar tillsammans och jag får städat och fint här,
Att bo centralt har bl. a. den fördelen att flera restauranger finns på nära håll. Så god mat vi äter och så bekvämt!!! Vi ser kombinationen av social gemenskap och hjälpen till mej som en bra grej!

I dag är det så grått och kallt ute så jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag ej promenerade mer än till restaurangen!

Lördagen hände ingenting, som jag kan minnas just nu!

Så mycket roligare blev söndagen då Rebecca ringde och inbjöd till middag så god att ätas tillsammans med goda vännerna Solveig och hennes Pege!

Lax med underbar sås, hur hon nu lyckats så bra med smaksättningen. Salladen likaså! SÅÅÅ GOD!
Visst är det härligt att få äta mat som andra lagat! Särskilt om man ser " lite sådåligt".
Kom att tänka på när vi åkte till stugan i Figeholm och Filip med sin storasyster Linn roade sig med att gissa gåtor. Med gnällig röst frågade han Linn:" Vem är det som säger ( nu den gnälliga rösten)
"Jag ser lite så dåligt"??  "Det är mormor" svarade Linn! "Rätt", sa Filip!! Och båda var nöjda!!
Det var innan gråstarrsoperationen! Efter den såg jag bättre men nu är det åter problem! Nu har också ungarna annat att göra än att gissa gåtor!!

Nu går jag till TV en halv timme och ser Rapport. Där talades om den stora branden på ett diskotek i Göteborg för 20 år sedan.  Ulla och Lennart hade tillsammans med  Elsmarie och Lasse  köpt en  sommarstuga i Högskulla ett par år tidigare och där hade vi planerat att fira Allhelgonahelgen
Nu till Dagboken!

 Den 29 oktober klockan tolv lämnade vi Örebro. Stannade till vid Almby kyrkogård, Tände ett ljus och placerade en bukett vinterblommor på Georgs grav.
Fortsatte färden och kom till vårt Lillebo, som sommarstugan kallades. Där skulle vi vara några dagar. Allhelgonahelg och ledighet. Gästade hos Stina och IngaMaj på kvällen där vi åt smörgåstårta.


Den kvällen var det mer än 400 ungdomar samlade i en alltför liten lokal i Göteborg och vid midnatt hände det fruktansvärda då eld bröt ut. Sextiotre människor miste sina liv och tvåhundra blev skadade.  Fick nyss i TV veta att branden var anlagd!

Vi hade ingen TV i stugan men hörde nästa dag på radion om det fruktansvärda som hänt.
Linn var då sex år, Filip fyra och Tobias väntades i juni nästa år!

I kväll har minnesstund hållits i Göteborg med fackeltåg och samling  med många deltagare!

En dag vi aldrig kommer att glömma! Tänker i kväll på alla anhöriga och överlevande. En av dessa intervjuades i TV och han berättade om  samvetskval och hur han hade hanterat att han klarade sig när hans kompisar dog.Jag tror att man inte kan föreställa sig all smärta och alla tårar bland både sörjande och de som klarade sig.

Förmodligen kommer jag ej att somna snabbt  denna kväll men jag ska ändå gå till vila nu.
Tacksam är jag för all hjälp jag fått i dag! Allt sammantaget blir till en fest i vardagen!
Hoppas att jag får både energi och arbetslust i morgon.Natti mina vänner! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar