söndag 21 oktober 2018

Söndag 21 oktober 2018. Promenad runt kvarteret.

Jodå! Ibland kan en promenad runt kvarteret också vara något av värde att berätta om.
Visst händer det att man tänker att man ska med tiden bli starkare och bättre, orka mer än i dag
"Hur kan man tro att man ska bli bättre när man är över 80 år sa en gång min kloka systerson om sin mamma, som sagt något i den stilen.
Det finns en dam i Nora, som heter Gunbritt Parsmo, som, enligt mej. har förstått det här.
Hon pratar om Balans och jag tror att det är just vad det handlar om.

Vi är (tämligen) friska i huvudet. Vi planerar och tänker som vi alltid har gjort. Vi har tagit ansvar för mycket och det fortsätter vi med.
Men vad händer då? Jo då har vi plötsligt inte ork att följa upp det där som vår hjärna planerar.
Vi blir frustrerade och då är det en skön tanke att vi kommer ju att bli bättre för så har det ju alltid varit. T,ex att man jättetrött lägger sig i sängen på kvällen och VET att man nästa dag är full av energi och med lätthet kommer man att ta sig an både nya dagens sysslor och det man sparat från gårdagen,  För så har det ju alltid varit.
Ett problem är att det inte bara är jag själv som tänker så utan ( som jag i alla fall tror) alla runt omkring mig.
Jag vet att jag ännu en tid kommer att tänka i samma banor som jag gör nu. Min bror som under året lämnat jordelivet var klar och positiv in i det sista. Likaså mamma. Hon var klar i huvudet till sitt sista andetag. Jag kommer aldrig att glömma när vi tre systrar fick vara med om den stunden.

Om jag nu ska lämna framtiden och med Frälsningsarme'n sjunga:" Min framtid är i Herrens händer!" och träda in i Nutid så kan jag berätta att dagen varit grå och dyster  men en ljusglimt var att "Träffpunkt Gillet" fick besök av pastorn i "min" församling, Anders Sundström, som kan både sjunga och tala  med ett enkelt språk där vi äldre kan hänga med i svängarna! 
Med som duktig pianist Ulla Thyrsmo från Filadelfia.
Anders nämnde  om exempel på viktiga personer i Bibeln  som var långt ifrån felfria  men  kunde se   det som något bra att vi fått veta sanningen om dessa stora ledare t,ex, Mose  och Kung David som t.o m. var mördare, vilket givetvis fick konsekvenser men hur Gud s förlåtelse fanns för dem när de insåg sin synd.  Passade bra att sjunga "Förunderlig Näd" Vi sjöng också "O, store Gud," " Löftena kunna ej svika" och "Blott en dag, ett ögonblick i sänder."

Vi satt runt dukade kaffebord med fika och hembakat  och pratstund som avslutning.
Själv träffade jag på en dam med viss anknytning till Grubbensgatan 5 som Sven och Maria köpte när Georg, Elsemarie och jag flyttade till Borensberg 1973.Vi hade då bott i huset sedan 1969.
Den familj som Sven och Maria sålde huset till efter några få år bor fortfarande kvar där fick jag veta.

Nu väntar sängen som vanligt. Det blev visst ovanligt tidig blogg i kväll. Hade ju varit lämpligt att ta fram lite "Forntid" där jag ligger efter betänkligt men jag har f,n, inte riktig ordning på den avdelningen. Killen från Chalmers inväntas om någon vecka och hopp finns att jag ska få den hjälp jag behöver för att kunna dra vidare i den digitala snårskogen där jag ibland går vilse.  Nu önskar jag er alla GOD NATT! Sov Gott! Nu ska jag frysa in morötter och palsternackor  som jag tidigare skalat Kanske jag måste Googla för att få veta hur man gör..
 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar