lördag 13 oktober 2018

Lördag 13 oktober 2018.Minnen från år 1951 "En dotter till Ruth och Georg Landh, Svens lillasyster!

Ja det var år 1951. Nu hade vi vad som kallades önskebarnen. En pojke och en flicka.  Sven född i Stockholm. Kerstin i Karlstad. Ytterligare två flickor blev det och vi blev en lagom stor och lycklig familj.
Inte alla barnbarnen fick se sin morfar och farfar men vi är tacksamma för att vi har varandra.
Särskilt tacksam är jag som har fått njuta av de små barnbarnen och följa dem så många år!

 Jag kommer ihåg deras namn, var och en! jag nämner vars och ens namn varje dag när jag talar med Gud.
I dag har jag haft besök av Lydia och Amelie. Så roligt! I övrigt har jag bara haft lust att sova och har gjort det. Kanske ska ta den där Alvedonen som jag missade en kväll i veckan. Jag vet inte riktigt varför jag bara vill sova men vid tidigare sådana tillstånd har någon förkylning varit på gång.
På Loppis i Onsala hittade jag en gammal bok, vars titel en gång fanns i vår bokhylla men ej synts till på lång tid. Många "flyttar" gör att ett ochannat försvinner.  Det är en "handbok för hypokondriker" och jag har svårt att bestämma om den passar att läsa i kväll!  Kanske ska invänta morgondagen !!

Att jag känner mig "hängig" för andra dagen i rad tycker jag nog att jag måste hantera med att somna snarast . Inget av det planerade har jag gjort men jag känner mig ändå tillfreds och ser fram emot söndagsmorgonkaffet. Varje dag ber jag till Gud för min syn.Jag gillar att blogga och jag behöver ha god syn! Jesus frågade den synskadade mannen:" Vad VILL du att jag ska göra? Mannen svarade : "Giv mig min syn tillbaka!"  Så ber jag också!
Jag ska ej  i kväll gå in på olägenheter dålig syn för med sig utan tacka Gud för att det ändå funkar . Men det blir gärna så att man håller sig i hemmet eller dess närhet om man ej, som tack och lov , då och då händer mej, blir hämtad av någon i min hjälpsamma familj, som drar iväg med mig!
Jag är så tacksam för att de finns för mej!
För att inte nämna hur tacksam jag är till Gud för så mycket gott han ger på många sätt!

På en Luciafest i Höganäs missionshus i Figeholm på 30-talet läste jag " Idel goda gåvor och
idel fullkomliga skänker komma ned ovanifrån, från Himlaljusens fader  hos vilken ingen förändring äger rum och ingen växling av ljus och mörker. "
Nu dök det upp i minnet. Jag är dålig på att veta var bibelord finns att hitta så ni som vill veta om jag kommer ihåg rätta orden rekommenderar jag att googla.

Ler gör jag vid tanken på om någon skulle ha sagt  att det skulle komma en dag då jag inte skulle behöva leta i bibeln.
När Georg, Sven och jag flyttade från Stockholm och lämnade våra kära vänner i Korskyrkan på Döbelnsgatan 48 fick vi som gåva en tjock bok, "Biblisk Ordbok". Den finns fortfarande i min bokhylla, tilltufsad efter många års användning!
Vilken skatt vi fick av våra vänner, som ordnat avskedsfest för oss.
INGEN anade att en dag skulle vi snabbt få fram det vi sökte med bara några tryck på tangenter på en dator!
Men jag ska ju sova och inte drömma mig bort i tider som varit.
För några dagar sedan hörde jag i TV vår äldsta Riksdagsledamot Barbro Vestholm (?) säga något om att vi blivit "HISTORIELÖSA", något hon ansåg som ej önskvärt! Alltså är jag i gott sällskap! Jag förstår hennes oro! Vi har MYCKET att lära av vår och övriga världens historia.

Men NU, mina vänner är det sängen som gäller och KANSKE ska jag  morgon förmå mig att med rollator i sällskap ta mig ut en sväng efter TVgudstjänsten, innan jag av Färdtjänst blir hämtad till födelsedagslunch hos Kerstin! Sov Gott, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar