fredag 26 oktober 2018

Torsdag 25, fredag 26 oktober. Två intressanta dagar!

Förr tänkte jag på hur skönt det måste vara att bli pensionär och så mycket man skulle hinna med !
Nu har jag sedan länge varit där Jag hann med att vara jourhem, engagera mig för  utslagna människor och mycket mer. Jobbade på Ria och i Svenska Kyrkan förutom ett och annat vikariat i skolans värld. Allt gjorde att tiden gick och "att tiden går" är en felaktigt bortglömd fördel i ett sorgearbete!
Georg lämnade oss, till synes lite för tidigt men Gud gör inga misstag! Vi kommer att mötas igen!

Jag engagerade mig för barnbarnen, körde bil och fick vara frisk så jag kunde hjälpa andra som behövde hjälp på olika sätt. Åkte till kurser och Bibelskola, vilket bidrog till bearbetning av sorgen, som var nog så svår emellanåt. Så tacksam för att jag fick ha god hälsa så jag kunde ta mig för med saker som intresserade mig.

Så blev det torsdag, i går. Jag hade tid hos tandläkaren på förmiddagen. Gick på hemvägen, som jag brukar, in i Nikolaikyrkan för en stilla stund. På skylt utanför står det "ÖPPEN KYRKA".
På eftermiddagen var det dags för besök hos min hårfrisörska, som jag aldrig nog kan berömma. Hon driver ensam Salong Monique och har plats för några fler kunder. Jag blev permanentad och är så nöjd! Hårfrisörska och tandläkare har jag sedan tonåren varit noga med att "hålla fast" samma år efter år! Jag är nog en s.k. vanemänniska!

I dag är det fredag! När jag vaknade i morse tänkte jag direkt att jag under dagen skulle hälsa på hos min syster. Då hände att min systerson Anders ringde och erbjöd mig  skjuts till hans mamma. Glad blev jag! Har svårt att hitta i de stora byggnaderna så det är bra med sällskap!
Nu fick vi sitta där tillsammans en god stund och jag fick sedan skjuts till Filadelfia där en pensionärsgrupp, RPG hade samling ! Härlig fiolmusik till piano. Besök från Linköping. På hemvägen drog jag till minnes att musikern Nylund på vår tid i Borensberg spelade vid en sammankomst i Motala. Han måste ha spelat lika underbart då eftersom jag efter omkring 30 år ännu minns! Att få lyssna till så fin musik och uppläsning av dikter samt avsluta vid kaffeborden tillsammans med goda vänner sedan många år i denna kyrka det gjorde att jag kände mig glad till mods trots att jag vid kaffebordet påminde mig att jag inte förtärt något sedan frukost.
Vad var det hon sa vår hulda moder? "En dag utan mat och en natt utan sömn, det tål människan!. Vid 5-tiden fick jag god middag, Rester från gårdagen!

Jag går ej så ofta i kyrkan numera så det var verkligen roligt att komma dit i dag och  möta så många gamla vänner. Många  har flyttat hem till Gud men ännu finns det flera som finns kvar och givetvis har vi gemensamma m
innen!

Så tog fredagen också slut och nu kom jag på något märkligt. Sedan Elsemarie ringde  på väg från Onsala till sin skola i Göteborg i morse, som hon brukar har ingen ringt.
Inte jag heller. Det är unikt och värt att uppmärksammas! Tänker på att man numera ofta talar om människors ensamhet och jag anar att det är många som kan sitta en hel dag utan att någon ringer.
För min del inträffar det ytterst sällan. Kanske jag borde tänka på min nästa också vad gäller ett litet telefonsamtal ibland!

Nu är det dags att sova efter denna intressanta dag. Minns ej om jag har något antecknat för morgondagen. Ska leta efter almanackan! Leta är ett ord som ofta kommer till användning!
Kära vänner! Sov Gott! Ni som orkat läsa så här långt.
I morgon händer det väl alltid något . Om inte så kanske jag tar tag i Forntiden igen!
Det var också en tid! Att leva länge är ganska intressant må jag säga!
"Herren är min herde, mig skall intet fattas! Han låter mig vila på gröna ängar. Han för mig till vatten där jag finner ro. Han leder mig på rätta vägar osv,  GUD ÄR GOD! Låt oss tacka honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar