söndag 14 oktober 2018

Söndag 14 oktober 2018. God lunch i Frommesta! sovit gott på Gillet!

Jaa så blev dagen. Hämtades av Mattias och vi samlades ( de som inte var hos Kerstin i går) kring dukat bord. Numera har de ingen hjälp att vänta från sin mamma och ingen förväntar sig det heller!
Ris och underbar köttgryta och till detta Kerstins alltid fantastiska grönsallad. Makalöst god!
Jo nu fick jag ännu en gång veta hur hon får till den så god. I motsats till tidigare inhämtanden av recept ska det i fortsättningen finnas att läsa i min handskrivna receptbok.

Måltiden avslutades med kaffe och NÖTRULLE vackert garnerad  med grädde och hallon.
Naturligtvis hade farmor Kerstin fått hjälp av fem och ett halvt ( noga med det där sista) år gamla Celia, som kunde de första siffrorna på både arabiska, franska, tyska  och spanska och visade prov på att hon ligger bra till i addition och subtraktion.
Vi kom ihåg när Kerstins och Awads äldste son Mikael gick i ettan och i en klass där "fröken" skulle ha alla barnen på samma nivå i inlärning. Kerstin frågade läraren om det inte fanns något som Mikael kunde få som stimulans eftersom han redan kunde en hel del av det de fick lära sej. Hon fick till svar att då kunde  mamma själv ge honom uppgifter!
Det där att möta varje stor eller liten människa just där de är och ge plats för nya utmaningar 
 kan vara nog så viktigt!
Verkar absolut inte som att Celia riskerar att bli hämmad i sitt inlärande.

Jag fick skjuts hem denna otroligt vackra, varma, soliga höstdag.
Min tanke att ta en promenad med rollatorn tynade hastigt bort och jag unnade mig en stunds vila, viket slutade med att jag sov i två timmar!  INTE önskvärt!

Eftersom det är dags att sova för natten så måste jag avsluta här.
Filip ska komma från Göteborg och få ordning på mina bloggar och efter det ska jag ta itu med "FORNTIDEN", som ligger "i träda", (om ni vet vad det betyder) tills vidare men att pyssla med gamla minnen från min barndom lockar mig!
Såg ni förresten författare och läkare Lena Einhorn på Kulturnyheterna i kväll? Jag råkade halka in på ett bananskal, som man skämtsamt säger och det var en upplevelse att både se och höra henne!

Gud är god, skriver jag ofta och om ni bara visste hur han finns till min hjälp gång på gång! Utan denna relation skulle inte mitt liv ha det värde och den mening som det nu har1
Sov Gott mina vänner! Gud älskar sin skapelse, dit du och jag hör! Underbart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar