söndag 7 oktober 2018

Söndag 7 oktober 2018.! Kärlek visad i handling. Åter från Onsala! Kort blogg!

Jag skrev på FB  i morse att jag skulle berätta en liten solskenshistoria på bloggen i kväll. På grund av min syns beskaffenhet och tröttheten efter 40 mils bilresa (utöver sviter efter luftombyte, som bara jag tror att det finns och angriper just mig) så blir det just bara denna lilla solskenshistoria, som verkligen ej bör falla i glömska.
Det övriga tar jag i morgon.

Elsemarie drog upp rullgardinen i mitt rum, tog mig ut på husets baksida och visade mig den förtrollande synen av dimmorna som svepte runt det stora gärde som omger deras hus Solen skulle snart tränga igenom och vi stod där i förundran. Jag var inställd på kaffe med Elsemaries goda bullr men ack vilken miss.

Dottern förklarade att hon ämnade sig till havet för ännu ett dopp. Jag försökte med att säga att jag hade uppfattat det som att det var gårdagen som skulle stå för säsongens sista dopp. Nej då! Det är vattnets och luftens temperatur som avgör den saken fick jag veta. Lufttemperaturen var i dag 5 grader och om en stund skulle det visa sig att vattnets temperatur höll tolv grader. Alltså var det ingen tvekan.
Hur skulle jag hantera detta? Jag som var inställd på kaffe o ch bullar därtill.
Efter en kort överläggning med mitt bättre jag, iklädd min rosa morgonrock som alltid finns på en krok i mitt rum, så satt jag inom kort i bilen på väg till havet.
I dag gick jag inte ut på bryggan utan satt kvar i bilen och väntade .
Glad och uppfriskad vände hon bilen och på den smala vägen anträdde vi färden mot hemmet där Lasse låg och sov. Trodde Elsemarie !
" Oj där kommer en bil . Ska den också ner till stranden" utbrister jag. " Nej det är ju Lasse" säger Elsemarie! Stannar till och får veta att när  han vaknade och såg att sängen bredvid hans var tom så fick han snabbt  på sig kläderna och åkte iväg för att se henne dyka ner i havet ännu en gång! Nej, själv skulle han inte unna sig denna upplevelse! Bara dela fruns glädje. Vilken kärlek!!

Hoppas ni förstår om jag "höll på att tappa öronen" när hon frågar:" Vill du att jag ska vända och hoppa i en gång till?" Jo det var ju därför han hade åkt iväg mot havet! Det ville han så gärna!

På nolltid hade Elsemarie vänt bilen. Badkläder fanns ju  under badkappan så det var bara att dyka i ännu en gång med  Lasse full av beundran på bryggan!

TJa vad sägs om detta? Kärlek och omtänksamhet från båda hållen!
Själv satt jag förstummad kvar i bilen.
Från fikabordet i vardagsrummet kunde vi över fälten se dimmorna lätta alltmer och solen bryta fram.
En sol som skulle lysa hela dagen!

Som ni förstår hände mycket mer denna dag men just nu före sängdags får det räcka med denna solskenshistoria.
Visst är det så här det ska vara tänker jag! !
Sov nu gott alla mina vänner och så tackar vi Gud för allt gott som vi fått vara med om också i dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar