måndag 15 oktober 2018

Måndag 15 oktober 2018. Så jätteroligt med besök av tre barn samtidigt!

Ja de kom! Först Kerstin och Ulla som skulle få lite ordning på ett och annat. 
Vi satt på balkongen och fikade när plötsligt Sven dök upp. Han jobbar några timmar pr vecka med något kommunalt och håller då till i SCBhuset mitt emot min balkong. Ett hus som jag gärna kunnat undvara men god lunch har de, som Sven nyss ätit där och så jobbar min goa systerson Anders där också ! Det finns alltså förmildrande omständigheter för att låta huset stå kvar utan att bli irriterad på dess existens.

Efter den trevliga stunden på balkongen tillsammans med Sven tog  systrarna tag  i en del papper som låg i köket och väntade på hantering av något slag. Papper som kunde sorteras och en del lösa kvitton slängas.
Jag har i flera år fört kassabok och skrivit upp alla utgifter.  Häromdagen pratade Sven och jag om det och vi kom överens om att det är bra onödigt arbete. Bättre och roligare att blogga!
Jag har nära till banken för kontanter och skickar räkningar över postgiro så jag är så nöjd. 
Barnen mina, är på alla sätt så generösa mot sin gamla mamma, så jag har verkligen orsak att  vara tacksam för dem alla fyra och deras familjer. Så mycket glädje jag får genom dem. 
I går hade Ulla varit på auktion där behållningen gick till "Världens barn". Där köpte hon kakor åt mig som har allt svårare att komma till skott med att baka. "Det har gått ifrån mej", sa vår mamma! 

När tjejerna var klara, utan att ha blivit bjudna på lunch; som de frivilligt avstod då Ulla hade tid hos optiker så fick de pengar så de kunde äta på stan. 
Själv åt jag för att sedan sova ett par timmar! Kan inte begripa varför jag sover så mycket! Men det är klart, sällan lägger jag mig före 00.00. När jag skriver det blir jag påmind om när Linn var liten och hade lärt sig att ringa till mej genom att trycka på en enda knapp på familjens telefon. Hon ringde ibland och talade om för mormor att klockan var noll noll noll noll så hon skulle strax gå och lägga sig. Så roliga minnen av mina barnbarn och alla stunder tillsammans med dem!!

I kväll ska det bli tidigare sänggående! Nu ska jag leta efter kallelsen till tandläkaren som kom häromdagen! Tio minuter får det högst ta annars letar jag i morgon. Den fanns ej bland dagens pappersskörd! Fast jag vet att den kommit. Finns kanske redan inskriven i dagboken som jag glömde i Onsala! Två ord förföljer mig! Glömma  och Leta!

Jag är glad och tacksam för så mycket. Gud är så god! "Herren är min herde, mig fattas ingenting"
Han låter mig vila på gröna ängar. Han för mig till  vatten där jag finner ro. Han vederkvicker min själ. Han leder mig på rätta vägar...osv. " Psalm 23 i Bibeln. Sov Gott! mina vänner!  
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar