onsdag 10 oktober 2018

Onsdag 10 oktober 2018.Grått och kallt!

Som jag sa i går så gillar jag inte att gnälla fast tänk om jag gör det ändå utan att tänka på hur jag beter mig.
Dagen visade sig redan från början vara grå och dyster trots att jag väntat mig sol! Jag tyckte de sa det på TV i går . SOL på Fredsgatan i Örebro! Så fel det kan bli!
Drar mig åter till minnes när vi bodde i Borensberg och hade besök från Örebro. Mikael och Mattias var små och kunde inte läsa. Mamma Kerstin tog från hatthyllan ner deras mössor, som  faster Maria hade stickat åt dem, med deras namn väl synliga. De skulle åka hem och ytterkläderna var på gång. " Mattias, du har tagit fel mössa ! Det där är Mikaels mössa", sa Kerstin. Indignerad tittade han på sin mamma och sa:" Ha, det ser jag ju själv (medan han pekade på de stora, fina, stickade bokstäverna på fel mössa) Sakta och tydligt "läste" han;
"M A T T I A S!"  Lilla Mattias VILLE ju så gärna visa att han kunde!
Han blev senare Civilingenjör!!

Alltså fick vi ingen sol i dag heller! Därmed inte heller någon promenad. Hade i kväll tänkt mig till "Bildas" möte i Örebro Konsthall men fick avstå på grund av mitt ovårdade hår. Beroende på gårdagens slöhet.

Men dagen avslutades roligt i alla fall! Inga kom och vi åt kvällsmat tillsammans.
När jag får besök piggnar jag till! Vi trivs så bra tillsammans och delar vår tro på en kärleksfull Gud med varandra.

När hon gick hem så kom ett pling i min iPhone. Det var en vän som jag tidigare pratat med och som jag uppmanat att tacka Gud för det hon har att tacka för i stället för att tänka i motsatt riktning. Nu hade hon börjat tacka Gud för en speciell sak som hon fruktat för att hon måste göra sig av med
men hade nu förstått att Gud verkligen hade givit henne detta och VILLE att hon skulle se det som en Guds gåva.Något att tacka Gud för! Nu var hon trygg i detta  och kunde glädjas över att det var en gåva från en kärleksfull, generös Gud!!

Sådana rapporter gör mig så glad !  Jag har tidigare talat om vikten av att VETA vem jag själv är, vem fienden, Satan är, och vem GUD är!!

 Jag hörde en predikant säga detta för flera år sedan och det har varit mig till hjälp många gånger!
Tacksam är jag för att jag i dag tog tag i uppackningen av resväskan.
Tyvärr glömde jag årets Dagbok, med anteckningar om besök och födelsedagar, kvar i Göteborg  men blev av mina barn i dag påmind om att deras kusin har födelsedag i dag så jag fick in en liten fras på hennes telefonsvarare.   Får göra ett nytt försök i morgon!

Eftersom jag faktiskt inte mått så bra i dag så intar jag nu sängen och möjligen en Alvedon!
Hoppas på en bra dag i morgon och att vi alla ska få sova gott! Natti mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar