måndag 8 oktober 2018

Måndag 8 oktober 2018. Ikort sammanfattning!

Fredagen den 5 oktober hämtades jag i lägenheten vid 16-tiden av Tobias och flickvännen! Rullatorn, käppen, resväskan och jag stuvades in i Tobias bil och så bar det iväg mot Göteborg.
Med Tobias vid ratten åker man lugnt och tryggt . Ansvarsfull, hänsynsfull mot övriga trafikanter och tydligen god syn är några av mina iakttagelser. Det senaste om synen är nytänk på grund av min egen försämrade syn.

I Göteborg hämtade vi Filip och drog vidare mot Onsala där Elsemarie och Lasse tog emot oss med stora famnen. Nu var hela familjen ännu en gång samlad. Ett rikt dukat bord i det stora köket förhöjde stämningen.
Plats att sova finns i detta stora hus! Dagen avslutades med sång och musik. "Bred dina vida vingar, o Jesus över mig ! Och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig! Bliv du mitt allt i alla, min visdom och mitt råd! Och låt mig alla dagar få leva av din Nåd!
Lasse vid flygeln, vars tidigare ägare Bertil Andersson fick hembud för en tid sedan och Elsemarie och Lasse fick köpa detta instrument, som vi så många gånger hört Bertil spela på i deras hem i Borensberg! Lite extra känsligt faktiskt!
Filip fick låna bil hem till Göteborg och anlände nästa dag med Thea i sällskap.
Värdinnan sprang omkring med "hotellfrukost" till var och en. Oj så lyxig man kände sig. Liksom föregående kväll då sängen stod bäddad med så vackra lakan, en flaska dricka och en skål med Mariannkarameller på lilla bordet bredvid sängen!  Klart man kände sig välkommen!

Den snabba Elsemarie bakade 100 goda bullar. Lasse åkte till fiskaffären. Köpte Rödspätta i stor mängd, lagade själv till den efter alla konstens regler!
Så satt vi där, alla nio, i kökets rymliga matsalsavdelning och avnjöt en osedvanligt god fiskmiddag me glass till efterrätt. Jag förstår känslan hos Elsemarie och Lasse att få ha dem alla omkring sig.

Man känner sig så tacksam! Jag minns när vi under vår tid i Borensberg fick besök och hela familjen var samlad.
Innan dess hade det varit besök i både Göteborg och Kungsbacka medan Elsemarie bakade bullar. Alla hade bilar och åkte dit de önskade . Linn och pojkvännen skulle på "Oktoberfest" på kvällen och hade hittat en affär där de inhandlade roliga kläder, vilka blev anledning till att de fich första pris för finaste klädsel på festen. Tror att jagskickade fotot på FB tidigare.

Söndagen, om vilken jag i går berättade en händelse så fin, kom oss till mötes. Kaffekorg fixades  av snabba händer. och så gav vi oss iväg på utflykt i det vackra höstvädret.
Först till en loppmarknad, som jag nog måste säga, var den bästa jag någonsin skådat.
Jag inhandlade en skön liten fåtölj så nu får den gröna med alla Tobias och mina minnen, flytta till en annan familj. Jag har tidigare berättat om den och Tobias och mitt förhållande till densamma!

Vi äntrade våra bilar och så bar det iväg till en utsiktsplats, lite överdrivet kanske. Där dukades det medhavda i kaffekorgen upp och vi njöt av den familjära tillvaron ännu en stund innan vi åkte var och en hem till sig. Jag valde att åka hem fast jag var inbjuden att stanna i Onsala ytterligare några dagar. Det berodde på att jag nu hade möjligheten att komma ända hem till dörren!
I Göteborg hämtade vi Niklas,  som också bor i Örebro så kom han också enkelt till stan.
Visst är det bra  att ha en bil!!

Så var den trevliga helgen slut och nu är denna dag slut. Sven har varit här och hjälpt mig med ett och annat. Bl.a. har han nu skruvat fast lysröret över diskbänken så jag ej längre riskerar att plötsligt  få det  i  huvudet!

I dag fick jag, tillsammans med en vän, bönesvar gällande ett problem som uppstått på en arbetsplats
Halleluja! Det löstes under dagens lopp och vi prisar Gud för att han aldrig sviker.
Detta att ha möjligheten att be en liten bön och få se hur Gud griper in är så stort och jag kan bara säga TACK GUD!
Ledsen är jag i kväll över att i TV fått veta att en skola för 450 elever i Uppsala i dag brunnit och att de som är misstänkta för att ha anlagt branden är två tonårsflickor.
Jag kan ej hålla tårarna tillbaka när jag tänker på alla konsekvenser detta för med sig. För familjer, För enskilda personer! Gud förbarma dig och ge de som ska ta tag i detta mycken vishet och förstånd att hantera det på bästa möjliga sätt!

Nu står Jon Blund i dörren och han är så välkommen! I dag har jag sovit en del och hoppas på lite arbetslust  i morgon ! "Herren välsignar oss och bevarar oss och ger oss sin frid! Amen!!SOV GOTT alla mina vänner! Låt oss be för de berörda i branden i Uppsala. Tack att inga människor blev skadade ( vad jag vet) men ack så mycken bedrövelse på annat sätt! Vår Fader, vi behöver dej!









































































































































































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar