fredag 26 oktober 2018

Måndag 22 och tisdag 23 oktober 2018..

I dag fick jag besök av Kerstin och Ulla. Det är så roligt med besök till förmiddagskaffet och efter det få städat i huset. I dag hann vi ej äta lunch tillsammans. Det får bli nästa gång.
Jag är så tacksam för att få hjälp med ett och annat. Jag hänger fram lite kläder och ber dem titta om de är rena eller ej. Finns det fläckar så blir det tvättkorgen. De rena hänger vi tillbaka i garderoben.
Min försämrade syn är mitt största problem och därför passar jag på att ta hjälp av de som ser bra.

I november ska jag på synkontroll och efter det hoppas jag få komma till Syncentralen för att få deras syn på mina problem och ev. någon hjälp.  Jag är road av att blogga  och behöver ha god syn.
I Uppsala bor Elias som fyllde 12 år i dag. Jag skickade  SMS och grattade honom.
Elias ber till Gud för min syn och vi har SMSkontakt. Jag är så glad för att Elias ber för mej och jag har lovat att be för honom när han behöver förbön. Elias är son till Leif och Raquel, Stinas  adoptivdotter sedan hennes tid som sjuksköterska på det barnhem i Brasilien där hon arbetade tillsammans med vår syster IngaBritta.

Lika bra att jag tar itu med tisdagen för jag minns i alla fall inte mer av måndagen!

Tisdag fick jag besök av mina trogna vänner sedan många år, Annika Fisk, numera boende i Värmland och Elsa Nordenborg.
Vi hade mycket att minnas från 80 och 90-talet då vi hade vår ekumeniska bönegrupp som regelbundet möttes varje måndag förmiddag. Vi påminde oss bönesvar vi fick och blev också påminda om att det bara är vi tre som finns kvar på jorden. De övriga har flyttat hem till Gud.

Det äldre paret som jag nu glömt namnen på. Vidare Adie, Maja, Doris, Ester, Karin , som av Gud fick tungotal  på så vacker  franska , ett språk hon på naturlig väg ej behärskade. Hon gav uttydning på svenska så vi alla fick del av vad Gud ville säga oss.
Har glömt namnen på ytterligare deltagare. Vilka underbara minnen!
Nu bad och tackade vi Gud för att han är med ända till slutet och för att vi VET vad som väntar oss.
Allt av NÅD! Inget vi gjort oss förtjänta av!!

Dagen avslutades med att jag tillsammans med Sven och Maria lyssnade till underbar konsert i Nikolaikyrkan. där Kristin spelade med i orkestern.
Så hade två dagar lagts bakom oss och vi hade att se fram emot en ny dag!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar