torsdag 9 oktober 2014

Torsdag 9 oktober 2014. Raggmunk i dag. Slut på år 1989.

Varje år kom Kristin med kusiner och lussade för oss.Detta foto från år 1989.
Det var tradition att vi i advent skulle ha julbord för hela familjen. Det var så roligt att få duka fram all mat på köksbordet och sedan äta i vårt rymliga vardagsrum. Så också detta år.
I min dagbok läser jag att det var väldigt kallt i december. Den 15 dec. står det minus 25 grader. Brrr.
Den 17 åkte Georg till jobbet i Linköping. Från socialen ringde de och bad att vi skulle vara jourhem mellan 20dec. och 8 januari. Vi var nästan alltid jourhem.
Den 20 kom Elsemarie hem och Georg dagen efter.

Den 23 kom det representanter för Studieförbundet med en stor fin korg med julblommor till Georg. Han fick blommor också från andra håll. I min bok ser jag att jag är uppe till klockan 12, 1 och 2 kväll efter kväll. Spelade in band och skickade, skrev brev, ringde till människor. Bra att jag passade på medan jag orkade!
På julafton gick Georg upp klockan 4 och var med Kerstin och deras pojkar och delade ut tidningar, som de gjorde varje helg och veckoslut. Sedan tillbringade vi dagen hos dem med födelsedagsfirande för Mattias på morgonen och lunch mitt på dagen. Efter maten åkte Kerstin och jobbade och vi åkte senare till Hovsta för att resten av dagen vara hos Sven, Maria och barnen.
Följde sedan med dem till kapellet klockan 23.00 på julbön, där det sjöngs många gamla, vackra julsånger.
Stina och Raquel firade jul hos Ulla och Lennart i Hjortkvarn.
Den 29 fick vi besök av Ingamaj och Sune.
På nyårsafton gjorde Georg Pitabröd och Maclobi på palestinskt vis. Kerstin med familj, Elsemarie och Lasse var tacksamma  gäster. Vi spelade Racko och hade trevligt. Vi avbröt ett par tre timmar före midnatt. Det blev ett NyttÅr även om vi sov in det.

Så tog det äntligen slut år 1989.
I dag har jag mått bättre än i går. Raggmunk hade jag lovat att göra hos Elsemarie , Lasse och Tobias. Så blev det och jag fick skjuts hem.  Nu säger jag GodNatt och ska sova gott för att i morgon ta en tur till stan. Tacksam för en glad dag! Gud är god.
Farfar och morfar njuter av att ha barnbarnen på Lussebesök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar