onsdag 29 oktober 2014

Onsdag 29 oktober 2014. Husgrupp. Lite från år 1990.

Sol och 10 grader i dag. Det tog tid innan jag "kom igång". Luftombyteströttheten tar några dagar på sig innan den försvinner.
Träningsuppehåll en dryg vecka är inte så bra så jag tog barnvagnen och drog iväg dit. På hemvägen handlade jag matvaror, som jag brukar. Allt jag gör nu för tiden går så sakta så tiden rinner ofta ifrån mig.

Till den nya, lilla husgruppen hämtades jag av min vän Stefan.  Det blev en givande kväll då en del frågetecken förmodligen rätades ut. Så bra samtal , förbön, god förplägnad. En gammal sång kom just nu i mina tankar:"Mitt hjärta är mättat av Guds välbehag. Jag njuter den solklara dag." Vi talade om ondskan och dess ursprung, om kärleken och dess ursprung, om det onda och det goda och om en ständigt pågående gemenskap med Gud bland de troende är motståndet mot det onda. Hur viktigt det är att vi genom Gudsgemenskapen håller tron levande. Vi läste om hur det liv vi nu lever bara är en liten bråkdel av evigheten, som är nedlagd i varje människa, att vi alla är evighetsvarelser.

Men nu till 90talet. Jag hade avslutat min blogg den 10 oktober 2014 med januari månad 1990, så nu är det dags att börja vandra igen. Som jag tidigare nämnt så kommer jag att vara en aning detaljrik när jag skriver från min dagbok första tiden av året. Det finns en anledning till detta.

Februari började med en torsdag och där står bl.a." Fredrik sov här i natt. Georg ringde kl.6.15. Skulle till Trosa med en utställning och åka tidigt. Inga, som jag tidigare berättat om, hade bott här en tid men nu fått bostad i studentlägenhet flyttade. Fredrik till skolan. Lennart kom till lunch. Ett par besök."
Fredag 2 febr. Kerstin ringde kl.½7. Georg kl. 7. Mikael lånar cykel. Jag slipar och målar på hallen hos Kerstin. Hämtade Georg vid tåget 21.40.

Lördag 3 febr. Georg och jag handlat i Cityhallen. Matti äter med oss. Familjens tur att träffas och gratta Sven på 40årsdagen 30 jan.  På söndagen är Mikael i Laxå och spelar fotboll. Hans pappa hänger med dit.
Måndag 5 febr. står det "Bankstrejken fortsätter". Ingen aning vad det innebar. Middagsgäster.
Tisdag 6 febr. Bilprovningen. Barnvakt åt Kristian och Emil.Bakat semlor.Fredrik här. Jag åkt till Hovsta och är barnvakt. Stannar över natten.
Onsdag 7 febr. 1800 liter olja lev. Kristin till skolan. Bernard sjuk. Socialen ringt om en pojke från Eritrea som behöver inackordering.Maria kom och jag åkte hem. Krisigt i regeringen. Med Inga till Palmbohult med Riavännerna. Kom hem 00.15 och var utlåst. Fredrik sov. Jag gick till Kerstin och sov där.
Torsdag morgon sätter Kerstin en stege mot väggen och knackar på rutan till Fredriks rum så han vaknar. Jag är barnvakt åt tre barnbarn. Ulla och Lennart på Hjalmarrevyn.
Kristin och jag till Vivalla och kusinerna har så roligt tillsammans.  Jag skjutsar hem Kristin till Hovsta.

Söndag 11 febr. Ulla sjuk. Jag tar Emil och Kristian med mig till Hovsta där vi ser en fin musical:"Bara en vanlig dag" Författare: Maria. Stannar i Hovsta och firar Kristins 8årsdag.
Måndag 12 febr.Ulla bättre. Köper glasögon till Kristian.
Tisdag 13 febr. Lite vimsig i dag. Kristian här. Fredrik och en kompis här och får matsäck. Magnus skadat handen på skidutflykt.
Onsdag 14 febr. En lunchgäst. Jag deklarerar. Fredrik kom hem klockan ett på natten. "Jag satt fortfarande och räknade fram och tillbaka."
Den 15 står det i kanten:" Ska socdem regeringen avgå?" Stor debatt från riksdagen i TV hela dagen. Ser ej ut som att de avgår. Åker och lämnar deklaration på kvällen.
Fredag 16 febr. Möter Georg vid tåget 12.40. På födelsedagskaffe hos Kerstins familj. Gratulerar mågen.
Söndag 18 febr. Georg med Mattias och delar ut tidningar kl.5. Elsemarie och Lasse kom hem några timmar. Skjutsade Georg till tåget.
19 februari börjar sportlovet. Där fortsätter jag i morgon.

Nu säger jag Godnatt och ser fram emot en solig dag också i morgon. Jag är glad att det är varmt och att jag har tränat i dag. Hör några ord inombords:" Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne." Rester från barndomen är bra att ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar