söndag 5 oktober 2014

Söndag 5 oktober 2014.

Mamma med sina fyra barn. Helge, Ruth, Ingamaj och Stina.Vi saknar IngaBritta som dog två år tidigare.
Jag går direkt till mammas dagbok den 16 juli." En underbar söndag. Alla mina älskade barn varit hemma och mina älskade Elsemarie, Lasse och Raquel. Må Gud välsigna dem alla. Jag känner mig så dålig. Kanske var det sista gången. Gud allenast vet när han ska hämta mig hem. Tack mina älskade barn för all kärlek ni givit mig!"
 Nu kommer jag att återge berättelsen om mamma ur hennes egen  dagbok. Lägg märke till hur hon "hängde med"!
17 juli:"I dag gör Georg vinden i ordning. Så åker dom till stan och köper en skomakarlampa. Så har dom varit här och satt kakel kring spisen. Så kommer min kära Margareta hit varje dag med ett strå smultron. Jag har sovit mycket dåligt i natt men vi fick ett härligt regn. Tack Gud, för att du är så god!
Tisdag 18 juli:" Jag har så ont i ryggen.Legat ibland. Ruth har också ont i ryggen sedan hon slagit sig i dag men ändå lagar hon mat. Stina hos Ingrid och tvättar. Georg lägger sista hand vid vinden. Sätter upp lampor osv. Margareta kommer hit varje dag. Så snällt av henne.

Onsdag 18 juli:"I dag har jag legat på fm.Mådde illa.Så kom Kristina, Kent och barnen. Kristina hos mig i natt.Georg och pojkarna varit till Blå Jungfrun i dag."

Torsdag 20 juli:"Georg hämtat Stina, som vakat i natt. Hennes bil är på verkstad. Så kom Sture och hälsade på. Så kom Lena, Rene', Anton och Tilda. I natt har jag sovit gott på en ny sömntablett. Lena sover hos mig i natt."

Fredag 21 juli:"Georg snickrar och hjälper till allt vad han kan. Lena och Rene' hjälper till innan de åker till Öland på eftermiddagen och vi är åter vårt vanliga gäng. Så kom Anders med familj sent på kvällen."

Lördag 22 juli:" I dag har Ruth och Georg åkt till IngaMaj och Sune i Karlshamn. Anders snickrar i källaren. Stina sköter hushållet. Så fick hon hem sina möbler i dag. Så kom Birgit och Evy hit en stund."

Det var det sista hon skrev i sin dagbok. En dryg vecka senare hade hon fullbordat sin stund på jorden.
Nu fortsätter jag ur min egen dagbok men det får bli i nästa inlägg.

Dagen som gått har varit så varm och fin. Inte kom jag iväg till kyrkan men är så tacksam för TVgudstjänsten från Linköpings Domkyrka och en god predikan i Närradion från Brickebergskyrkan i Örebro. En predikan om vikten av FÖRSONING. Vår relation till Gud var bruten men återupprättades genom Jesu försoningsdöd och därför är vägen till Gud "öppen, fri", som pappa sjöng när jag var barn.
Så tacksam jag är att jag får tro på denna verklighet. Guds kärlek är så mycket större än vi kan fatta.
Nu önskar jag oss alla en god och fridfull natt under Guds beskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar