tisdag 28 oktober 2014

Tisdag 28 oktober 2014. Kvinnoashram i Göteborg fred.-sönd.

Äpplena var nerplockade och Alfons flyttad inomhus, innan jag gav mig av till Göteborg. Jag visade en bild på Alfons på källargolvet där han tillfälligt hade dumpats av min "invandrare", som sedan cyklade iväg.
Nyss såg jag på TV att vissa platser i Sverige haft 17 grader,varmt i dag, att man hade hittat smultron och fina blommor på Öland, att man inte skulle ställa in gräsklipparen förrän temperaturen blev 4 grader. Till dess behövde gräset klippas. Något jag inte visste. Men det kvittar. Nu ska Alfons ställas i ett hörn i källaren, ren och fin som han är.

Dagen har varit mulen med ca 10 grader. Jag har varit trött och fick tvinga mig att gå till återvinningen med hjälp av barnvagnen. Jag hade också ärende till brevlådan, så det passade bra.
Annars har dagen använts till läsning av post och tidningar för många dagar. Någon träning blev det inte. Luftombytet har redan gripit mig med all kraft så jag gäspar och gäspar.
Tobias har lov från skolan denna vecka så Isak kommer inte till mej.

När min syster Ingamaj och jag kom till Göteborg i fredags så ösregnade det och mulet var det hela helgen. Jag åkte till Johannesgården, ägd av en katolsk församling, dit man också i år hade förlagt kvinnoashram. Ingamaj stannade kvar hos sin dotter Lena och hennes man.  Jag pendlade, morgon och kväll.

Det var roligt att nästan alla som var med förra året, kom också i år.  Så roligt att se varandra igen.
Ashram för alla ordnas på olika platser varje år men ibland endast för kvinnor.
Vi sjöng många lovsånger till Guds ära, bad med och för varandra, tackade Jesus för att han öppnade vägen till Gud för en hel mänsklighet. Den Helige Andes närvaro.
Avbrott allt emellanåt då god och variationsrik mat serverades. Och kaffe, förstås!!

Söndagen började med Nattvard för vår del. Ett par timmar senare var det katolsk mässa i den fina kyrkolokalen.Många besökare. Papporna var ute i den stora hallen med de minsta barnen, mammorna i kyrkan. Jag gick in till mässan och där fanns kvinnor och män i alla åldrar. Det känns så bra att dela tron med de man ej vanligtvis träffar. Gudstjänsten och nattvarden är lite olika utformad mot det vi är vana vid men Gud bor i varje människa som öppnar sig för honom och lite yttre olikheter betyder inte något för min del och säkert inte för Gud heller. Amen

Att åka taxi mellan bostaden och Johannesgården betydde att jag fick träffa många olika chaufförer. Så klart kom vi ibland i samtal också om vår tro. Någon var muslim, en annan ateist. En sa att han inte hade någon religion och då sa jag att det har inte jag heller. Det blev ett intressant samtal om skillnaden mellan att ha en religion och att ha en relation med Gud, möjliggjord genom Jesu offerdöd. Vi var båda uppriktiga och jag kommer nog inte att glömma hans ord precis när vi var framme. "Jaha, då är det så att Gud älskar människan men han älskar inte de onda handlingarna." Han hade förstått att det inte är Gud som står för det onda, som han tidigare trott. Precis så är det!

En sa att han hade sin konfirmationsbibel i bokhyllan fortfarande, fast han många gånger hade tänkt bära ner den i källaren. Vi kom i samtal om vad som hände i samma stund som Jesus dog och han frågade var han kunde läsa om det, sedan jag berättat en del. Han fick ett par tips. Jag tror det var Lukas, kapitel 22 och Johannes 17. Jag hade bibeln i väskan så det var ej så svårt.

Som fin avslutning på mitt besök i Göteborg hälsade jag på hos Filip, som nu har sitt första lilla hem i en trivsam lägenhet. Han bjöd på fika med god vaniljbulle från ett kondis i närheten. Så mysigt att sitta i det lilla köket och prata en stund innan jag sov min sista natt i Göteborg.

Precis som i Örebro fick jag åka taxi med invandrare från olika länder och fick veta en hel del om deras familjer och hur länge de varit i Sverige. Hur de trivdes med jobbet och mycket mer.
 Men o, vad klockan går. Jag måste till sängen, nöjd och glad över mina dagar i Göteborg och lika nöjd och glad över dagen som gått.
 Nu önskar jag God Natt till er alla, som läser i denna sena (?) timme. Sov Gott! Så skönt att ha en säng! Tack Gud. Jag kan ej låta bli att tänka på alla fördrivna och  ber Gud om förbarmande.
Han vill inte att det ska vara så illa bland människorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar