fredag 17 oktober 2014

Fredag 17 oktober 2014. En liten kortisblogg vid hemkomsten.

Så var den slut, den lilla semestern vi haft, Isak och jag. Det är något krångel med datorn i kväll så jag använder "paddan". Så bra att jag har flera möjligheter

Ulla körde oss från stillheten i Skrankebol till Örebro. Inte för att det är särskilt bråkigt i mitt område, men här finns ju i alla fall en och annan bil.
Jag har njutit av stillheten på landet. Så fridfullt, Lyssnade till fina CD sånger som vi sjöng under min ungdoms dagar i min församling Korskyrkan i Stockholm. Det var en lycklig tid, det också.
Jag lyssnade till sångerna och minnena strömmade på. Jag såg det ena ansiktet efter det andra för mitt inre öga. Och så klart min hjärtevän, Georg.

Just nu,förresten, är det som vanligt på fredagskvällarna, utsändning från Pingstkyrkan i Närradion med många fina sånger. Just nu hörs "Den som söker han finner, den som beder han får. Syndasmärtan den försvinner. Frid i själen du får." En sång från unga dagar.

På väq från Hjortkvarn passerade vi en större matvaruaffär där Ulla skulle handla. Jag också.
Snäll, hon som alla mina barn, fick jag inte betala mina varor. Det gjorde hon.
( Kan inte låta bli att berätta att nu sjunger en artist i Närradion den fina Psaltaren 32. Jag älskar melodin och orden i den psalmen.)

Men nu ska jag berätta om den kloka Isak. Han har hållit sig till Ulla den tid hon varit hemma.
När vi i dag fikat och hon gick mot dörren för att åka hem tänkte jag att han skulle följa efter.
Men nej! Han satte sig precis som han gör när han lämnas av husse eller matte på morgnarna.
Nu visste han att nu skulle han stanna här.

Nu ligger han på golvet bredvid mig och väntar på att vi ska gå till vila, men ännu har han inte antastat mig med sin lilla tass. Då är det bara att följa med.
Sångerna på radion fortsätter och han gillar gamla väckelsesånger tror jag eftersom han lyssnar, vad har han för val förresten!!

Halv fyra i natt, vår tid, åker de från NewYork. Då sover Isak och jag.
Nu avslutar jag min lilla blogg i kväll med orden i sången som nu hörs från radion.
"Var stilla, som en bro över mörka vatten skall jag bära dej!"
Så får vi somna i frid och trygghet som tron på Gud ger oss. Så tacksam jag är för nåden att få vandra i Guds gemenskap varje dag och stundJag fortsätter att lyssna till sångerna, nu från Brickebergskyrkan, tills jag somnar. Nu är det dags! GodNatt kära vänner!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar