lördag 18 oktober 2014

Lördag 18 oktober 2014. Liten kortisblogg i dag också.

Georg i samspråk med hotellägaren i Tiberias. I bakgrunden Genesarets sjö som så ofta omtalas i Bibeln.
Jag skulle visa foto från dagen som gått men glömde kameran när jag lämnade Isaks familj i kväll.
Jag tog ett foto ur "högen" i stället. Georg hann bli god vän med så många i Det Heliga Landet och denna hotellägare var en av dem. Själv har jag ett minne av en sen, mörk kväll då Georg och jag ensamma, på en affärsresa, kom till hotellet och blev nere vid stranden, i restaurangen, bjudna på "Petrusfisk". Vi var, på grund av vår sena ankomst, de enda gästerna. Minns hur det i mörkret stormade över sjön och små bibelberättelser från söndagsskolan om fiskafänge, storm mm. dök osökt upp i mitt inre.
Skönt var det att få somna på det närbelägna hotellet, trötta som vi var efter att ha åkt i hyrbil från Tel Aviv.

Men nu skulle jag hålla mig till dagen som snart tar slut. Isak och jag tog morgonpromenad. 
Familjen på väg hem från Arlanda SMSade om ankomst til Örebro. Eftersom dörrarna var larmade avstod jag från att gå dit innan de anlände.
Isak var överlycklig när han återsåg dem alla. Nu var det Elsemarie, som fick ta emot hans kyssar.
Han mår så bra när ALLA finns i hans närhet. Det syns på honom.
Roligt att Filip, Linn och Sebastian fick någon dag ytterligare tillsammansi familjen. Vi tittade på bilder och de berättade. Så bra det kändes för mig att jag hade varit där och visste vad de pratade om.

 Att låna cyklar och cykla omkring i den stora, vackra Central Park måste ha varit speciellt. Det gjorde vi inte den gången jag var där. Det var i mars och kallt. Nu hade de 20-25 grader varje dag.
De var SÅ nöjda med sin resa. Det var bara Elsemarie, som hade varit där tidigare. De bodde på samma hotell som vi bodde på när jag tillsammans med mina fyra barn firade min 85årsdag i den fina staden.

Kvällen avslutades med Tacos och jag fick skjuts hem av Linn.
En trevlig dag har tagit slut och jag säger GodNatt. Får återkomma till "forntiden" i senare blogg.
I Östersjön pågår letande efter undervattensverksamhet som befaras pågå där och försvarsmakten har haft det hela under uppsikt sedan gårdagen. Ett stort antal av "flottans män" är i arbete där.
Vi som är äldre minns att det hänt en del liknande händelser tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar