onsdag 22 oktober 2014

Onsdag 22 oktober 2014. Sol en stund på em.År 1990???

Kom just hem från möte med Husgruppen. Mail från yngsta dottern, på väg hem från skolkonferens i Göteborg. "Sitter fast på ett tåg i Töreboda och verkar inte komma till Örebro förrän runt midnatt."
"Töreboda!!!! Är du vid gott mod?" Svar:" Jadå. Det är inte så mycket att välja på."

Klockan är 22.00.För min del en liten ny husgrupp i kväll.  Vi samtalade om "Guds dråpliga gärningar och berättade om Guds ofattbara ingripanden i det ena och det andra som vi och andra fått uppleva.
Hur en taskig barndom, där gossen fick smita iväg till söndagsskolan och sedan av sin far få bannor för att han varit där, som vuxen nu lever ett rikt liv i Guds gemenskap. Efter självmordförsök där "någon" tog tag i honom stunden innan han skulle slänga sig framför tåget.

Så tacksam man blir över att få se hur Gud förändrar människors liv när vi tillåter honom att utföra sin vilja. Vilken Gud vi har!

Det blev en bra dag för mej i dag. Jag har nu inte samma krafter att jobba i trädgården, som jag haft tidigare, så därför tog jag tacksamt emot hjälp från min vän, invandraren, som snabbt fick bort gamla plantor och jord, jobbande i kylan. Räfsade löv och på nolltid var allt klart. Krukorna rena och prydligt staplade i garaget till nästa säsong.   Tacksam är ordet!!!! I morgon ska vi plocka äpplen om vädret tillåter. En stund i eftermiddag hade vi solsken över staden!

Min vän Stefan fyllde år för en vecka sedan men var ej hemma då så vi har firat honom med tårta och present i kväll.

Jag fortsätter att fösa år 1990 framför mig. Kanske för att det väcker sorgliga minnen eller för att jag är trött när jag skrivit om den gångna dagen. Vet ej. Nu kom ett SMS från dottern." Nu i Hallsberg. Hemma om 40 minuter. KANON!" Jaha tänker jag och gläds över SJ. Det funkar ju!
Nu säger jag "Herren välsigne oss och bevare oss. Herren vänder sitt ansikte till oss och ger oss av sin frid. I Faderns, Sonens och Den Helige Andens namn. Amen! SovGott!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar