tisdag 3 april 2012

Tekakor är bra gott!

Lika bra jag börjar skriva nu fast klockan bara är 11. Isak och jag ska flytta hem till hans hus i dag och jag får ej min dator att fungera där så därför!
Klockan halv 8 tog vi promenad. Minus 5 grader.

Nu har jag lyssnat till "Ring P1" medan jag bakat tekakor. Det blev 44 st som nu står på 5 plåtar och jäser. Nu ska jag dricka kaffe,äta en stor bulle och prata lite med min bästa vän,Jesus. Jag är skönt nog ganska barnslig och låtsas att vi sitter tillsammans vid mitt köksbord. Fast jag ej kan se Honom finns Han ju här. Det bara VET jag. Och det är jag så glad och tacksam för.

Nu är klockan13.00 och alla tekakor i påsar. Jag ska nu ge bort. Behåller några själv. Gott att bjuda på. Första kaffegästen kommer om en stund. Dotter på besök.
Sedan hon handlat en del åt mej.

Jag återgår till gårdagens tal om duande. I slutet av 60-talet fick, jag tror, Medicinalstyrelsen, en ny chef vid namn Rexed. Han gjorde, som min 18-åriga "chef" på Manufakturavdelningen i affären i Figeholm. Presenterade sig för var och en, talade om för dem att han skulle säga DU till alla och förväntade sig att all personal skulle säga DU till honom.Vilken befrielse för oss alla i detta land. Kan han så kan jag tänkte vi och började försiktigt använda detta ord i allt större utsträckning. Själv hade jag ju växt upp med oc en stor del av livet levt med detta problem. För mig hade det varit det.Barn sa ju naturligt du till varandra men var gick gränsen när man skulle säga NI eller förnamnet när man tilltalade någon?
Nu blev det lite datorkrångel på grund av att jag flyttat datorn så jag fortsätter i morgon med det här inlägget. Hemifrån. Ha det gott ni alla! Du och DU och DU hälsar jag och önskar er en God Natt. Gud är god och kärleksfull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar