måndag 2 april 2012

Denna dag började med att ta kontakt med en reparatör för värmepannor. I detta fall bergvärme. Jag har en firma som jag alltid anlitar och ringde dit i morse. Joodå vi åkte till Hallqvists hus . Killen gick till pannrummet, tittade på pannan och frågade om jag rört vid någon av fyra "knappar".Nej det hade jag inte. Då gjorde han det och så lyste alla signaler som SKULLE lysa. Cirkulationspumpen hade tydligen varit avstängd. " Tack gode Gud", utropade jag. Tänka sej! Så enkelt!

En lunchgäst kom vid 12-tiden. Därefter måndagens träning. Hem och lagade mat till en familj som är upptagen med flyttbestyr och efter det födelsedagskalas hos ett barnbarnsbarn tillsammans med en del av min familj.Det är roligt nästan jämt.

Men nu ska jag återgå till mitt jobb i Oskarshamn. Jag hade ledigt varannan helg och cyklade då de två milen till Figeholm. På måndagsmorgonen tog jag bussen tillbaka. Cykeln hängdes på bussen och resan kostade 2 kronor.Min lön var 35 kr. pr månad. När hösten kom hade jag bestämt mig för att anta anbudet att flytta till Stockholm. Jag slutade jobbet och flyttade hem medan jag förberedde mig på flytten. Fick jobb i den affär i Figeholm där min bror jobbade. Jag skulle vara på manufakturavdelningen. Ansvarig där var en 18-åring som ej var från Figeholm och därför kände jag henne inte. Vi presenterade oss för varandra och efter en stund föreslog hon att vi skulle säga DU till varandra. Nu ler nog en del av er som läser detta. Men så var det på den tiden.Den äldre föreslog att "man skulle lägga bort titlarna". Det var först på 1960-talet som det blev allmänt vedertaget att man skulle använda ordet "DU" till alla. Om detta finns mer att skriva men nu har Isak totalt tappat tålamodet så jag ska gå till sängs så han blir nöjd. Han vill inte sova om inte jag gör det. Så jag ger mig och låter Isak bestämma.

I morgon ska jag sova borta och då funkar ej datorn där så jag kan förmodligen ej skriva då. Får hoppa till onsdag kväll.

Må allt gott komma er alla till del! Gud är god och följer oss på vår vandring. Trygghet!Som vi sjöng i min ungdom:"Trygg jag är.Trygg jag är. Innesluten i Hans famn."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar