torsdag 5 april 2012

Stockholmsresa med innehåll.

Det blev ingen blogg i går. Anledning: Helt slut efter allt travande under dagen.
"Skriv ingen blogg i kväll,mormor!" Sa Linn när vi kom hem från "Kungliga Huvudstaden", som han sa,Pelle Svanslös.

Vi har länge pratat om att ta en tripp till Stockholm, Linn och jag.Eftersom jag har kontakt med en forskare så ville hon intervjua mig angående vad mamma berättat om sin mor. Eftersom mamma skickades till Småland som fosterbarn när hon var 7 år så var det ej så värst många minnen hon hade att berätta,men för en forskare har även det lilla en viss betydelse. Vi skulle träffas på Stadsarkiv efter lunch.

Linn ville bjuda mig på födelsedagskaffe på "Vetekatten". Det tackade jag för, naturligtvis. Så vi började där.

Efter det bar det iväg till Stadsarkiv. Den här gången tog jag en annan väg dit än jag tidigare gjort, vilket betydde att vi fick ta till Linns mobil. "Titta, nu står vi här och dit ska vi" Man häpnar! Tänk vad en mobil är bra att ha !

Intervjun gick bra. Johanna forskar nu i ämnet änglamakerskor.Vi fick kontakt då hon hade doktorerat om fosterbarn,och i samband därmed fick veta att jag hade en del att bidra med för nästa forskning. Jag hade tänkt få titta lite i ett par av Stockholms kyrkböcker sedan mamma bodde i staden men jag hänvisades till datorerna den här gången. Förra gången jag var där fick jag läsa ur kyrkboken och det var en speciell känsla att försiktigt vända bladen och läsa.
Vi tittade oss omkring och andades in atmosfären. För Linn var det första gången och hon hade säkert kunnat få fram något på datorn om vi velat ta tid med det men vi gick vidare. Denna gång nedför de många trappstegen.Den vanliga vägen!

Vi hade bestämt oss för att titta in i S:ta Clara kyrka. Den där kyrkan där precis ALLA har en plats och känner sig hemma. Det är alltid stort att komma dit. Se människor som kommer och går, sitter en stund och går ut igen, går längst fram och böjer knä och ber. En präst hade bibelstudium med ett antal personer i ett rum vid sidan av kyrkan. Linn och jag satte oss i en bänk ganska nära för att lyssna. Prästen såg oss och visade att det fanns plats på första raden. "Här får man komma och gå som man vill", sa han. Förkunnelsen var mycket enkel och ibland ställde han en fråga som någon svarade på. Vi satt där en god stund och njöt av atmosfären, så fylld av kärlek. På väg ut ur kyrkan kom en "tilltufsad", som Carl-Erik Sahlberg brukar säga när han talar om en del av kyrkans folk, och gav oss tidningar och program för april månad. En sådan omsorg han visade.
Långfredagen börjar man kl 1 med korsvandring. Reser korset och ber på olika platser i stan. Kl 15 Gudstjänst på Sergels torg. 16.30 visas Jesus-filmen i kyrkan. Klockan 19.30 Lovsångskväll med Nattvard i kyrkan. Ett litet exempel på hur aktiv man är i denna kyrka. Man går inte oberörd ut ur denna kyrka. Den är så fylld av kärlek och omsorg.

Jag hade tänkt berätta om scharlakansfebern som kom till vårt hem när jag var
tretton år. Glömde det tidigare men kastar in det nu .Innan jag för gott lämnar Figeholm. Men jag tror att jag tar det i morgon. Jag har bakat 100 bullar och 20 "Knaseboller",goda ,grova rågbullar, så jag känner som att jag blivit lite trött. "Det har du rätt att vara vid din ålder", säger folk. Så jag tror att jag tar dem på orden och går till sängs. Sov gott alla vänner och sänd en tanke till Jesus och vad Han gjorde för oss alla när Han led och dog och UPPSTOD!!! Tack Jesus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar