torsdag 5 juni 2014

Torsdag 5 juni 2014. En händelserik dag.

Ingen Isak mer denna termin. På något vis känns det som att han är här i alla fall.
En matgäst i dag. Fick skjuts till träningen. Handlade på hemvägen. Allt programenligt.
Min syster, Ingamaj, som har problem med hälsan är nu på sjukhuset några dagar så jag ringde till henne. Vi planerar ett besök i Figeholm och ser fram emot snabbt tillfrisknande så hon orkar med den utflykten.
Bakade bullar, som jag skickade med till Linn i Växjö. Hon har nu avslutat studierna för denna termin och börjat jobba enligt chema på Ica Maxi, för att försörja sig under ferien.

"Lillebror" Filip slutar i morgon. Föräldrarna och Tobias åkte därför till Växjö för att hämta honom och för att, som familj, få vara tillsammans där över helgen, som nu blir extra lång eftersom morgondagen,nationaldagen, numera är "röd" dag.Vi kvittar med annandag pingst, som blivit "vanlig" dag.

Efter att ha gjort i ordning kaffekorg åt resenärerna och vinkat av dem råkade jag trycka på F på mobilen. Minsann, en överraskning. Bild på mitt NITTONDE barnbarnsbarn som i dag sett dagens ljus, till glädje för Emil, Emma och storasyster Mary och för oss alla!

Men nu ska jag ta lite om Rom. Jag berättade i ett tidigare inlägg om resan dit. Eftersom vi kom tidigt på dagen hann vi med att gå ut på stan samma dag.
Börjar med att säga att den pizza vi köper i Örebro är mångfaldigt godare än den vi åt på uteserveringen i Rom.

Vi hann med några sevärdheter i denna historiska stad, innan vi kom till den berömda
Spanska trappan, "där man sitter och tittar på folk", men där det är förbjudet att äta. En stor upplevelse. Så mycket folk och så vilsamt att bara sitta och titta!  Vädret var också det bästa tänkbara! En "gubbe" gav mig två rosor. Efter en stund kom han tillbaka och räckte fram handen för att få pengar. Gav mig en snabb blick, tog rosorna ur min hand och gick vidare. Jaha, så var det med det!  Dagen avslutades med glass och kaffe.

Glada och tacksamma över en lång, härlig dag somnade vi snart på vårt hotellrum. Och precis det tänker jag göra. NU! På direkten. Fick just veta att resenärerna anlänt till Växjö. Känns alltid bra att veta att allt är väl.Man sover bättre då.
Nu tackar jag Gud för hans ofattbara nåd också denna dag. Den ständiga kontakten vi har, fyller mig med så stor glädje. "Skönt det är i kvällens timma, då all dagens oro dör ,att få Herrens röst förnimma, som det sista ljud man hör",sjöng vi på juniorlägren! Jag gnolar fortfarande på den emellanåt.
Godnatt till er och Sov gott!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar