fredag 13 juni 2014

Fredag 13 juni 2014. Två sjuka dagar. Liten kortisblogg.

Gårdagen började jag med att baka tårtbotten till jordgubbstårtan, som skulle ätas hos Tobias, som slutade nian. Först ett telefonsamtal. "Hej Ruth, barnen och jag står vid bilprovningen och ska strax in. Kan vi komma till dej en stund sedan? " "Tyvärr, jag ska bort." I samma stund som jag sa det insåg jag
att det borde kunna gå för sig. På två timmar hinner man ibland mer än man tror. "Jo kom ni så tar vi en fika!"
Den duktiga mamma Lydia behövde nog ett litet avbrott och jag är ju jättebra på att "göra i morgon det jag inte hinner i dag"! Senare fick jag veta att pappa Bernard har så ont i ryggen så han måste ha hjälp med att ta på strumporna innan han går till jobbet på morgonen. Tre små barn, då behöver man vara två att hjälpas åt.  Inte för att jag kunde ge så mycket hjälp den där lilla stunden men  det blev ändå lite omväxling för både mamma och barn att komma till gammelfarmor.

Snabbt gjorde jag i ordning en korg med saft och bullar och tog familjen med till lekparken i närheten, där barnen gillar att vara. Sysslingen Thea,  var där med sin förskola. Allt blev så bra och så roligt.
När Bernard och Lydia på vårkanten flyttade till Örebro fick de veta att de först till höstterminen kan få förskoleplatser åt barnen så de är hemma hos mamma varje dag och grannbarnen är på sin förskola.

Lydia med sina barn åkte hem och jag fixade snabbt ihop jordgubbstårtan och blev hämtad till festen hos Tobias. Jättegod smörgåstårta från stans bästa butik, bjöds det också på. Vi satt på altan och mumsade innan Lasse och Elsemarie cyklade iväg till sina jobb, vilket jag inte räknat med. Så dum man är som pensionär. Tror att ALLA har ledigt när som helst.

Fick skjuts hem av Filip och somnade i hammocken.
Ulla kom till stan och vi åkte tillsammans till  Tobias och grattade och åt tårtor. Igen, för min del.
Efter det till Plantagen och köpte plantor och jordgubbar.

När jag blev ensam dök jag i säng och sov , sov, sov. Hade feber och mådde inte bra.
Detta tillstånd har fortrsatt i dag och jag sover,som alltid, när jag blir sjuk.
Har sett studentavslutningar i stan på Tvärsnytt. Nu dröjer det tre år innan mitt sista barnbarn har studentfest. Vad vet vi om den dagen? Ingenting. Så väl ordnat att ingenting veta i förväg!

Hade önskat få skriva lite mer om Rom men jag vill fortsätta att sova och hoppas verkligen att jag ska vara bra i morgon. I alla fall feberfri! Ha en skön kväll och  var rädda om varandra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar