fredag 27 juni 2014

Fredag 27 juni 2014. Trivsam dag. Mycket uträttat trots allt.År 1986.

 Var tacksam i morse att jag kunde gå även om det tog emot lite. Planerade att ta min barnvagn och ge mig iväg till banken och affären.
Jag gillar glada överraskningar och dagen bjöd på flera sådana.
Först ringde Kerstin och erbjöd sig att komma med bil och hämta mig om jag hade ärenden att uträtta.
Vilken grej! Nu kom jag iväg till Audiologen och fick hjälp med byte av filter i öronproppen, något jag borde kunna göra själv. Nu såg Kerstin hur det gick till och då behövde inte jag  lära mig. Hahaha!!!

Så åkte vi iväg och fixade bankärendet. Jag hade nämnt något om rosinköp på Plantagen. Vips var vi där och köpte både röd och gul ros, som ska planteras i min lilla trädgård. Jag vill ha vackert nära fikabordet.
Innan Kerstin meddelade att hon tänkt bjuda mig på lunch hann vi köpa några liter jordgubbar.
Jag gillar att "äta ute"och det vet mina barn. Georg och jag gjorde ofta så på lördagarna när han var hemma från jobbet.
När Kerstin åkt hem plockade jag fram mat från frysen och gick till min syster. Benet är inte helt bra så jag  fraktade maten i barnvagnen, denna min ständiga följeslagare.
IngaMaj blev glad över älgkalops till lunch och jag glad över att ha färdig mat att plocka fram ur frysen. Så glad också för att vi bor så nära varandra och kan ses ofta.

Innan jag skulle säga hej då, kom IngaMajs dotter och barnbarn dit. Roligt att de numera bor i samma stad så IngaMaj kan få besök.
Nu sitter jag här, färdig att ge mig in på år 1986 igen.

Jag hade i början av året stämplat så lång tid att jag måste få ett arbete omfattande 5 månader för att få en ny Akasseperiod. Jag föreslog AF att kanske Ria vore något, vilket de accepterade. Jag hade haft kontakt med Ria sedan lång tid tillbaka och kände mig hemma där. Många av dessa som besökte Ria hade alkoholproblem, andra mådde dåligt i själen och en del kom dit för att  de behövde få dela gemenskap med andra människor. Sedan många år var Håkan Blome´ eldsjälen i detta arbete och nu blev han min handledare.
Jag får tillfälle att återkomma till detta.

Våren gick, dock icke händelselös, förbi. Elsemarie flyttade in i egen lägenhet på Lindrothsgatan.
Socialen hörde av sig, nu gällande en annan tonårstjej med besvärliga hemförhållanden. Hon kom till oss i mars.
Under några veckor var jag sjukskriven föpr ryggbesvär, ser jag i boken.

Något helt oväntat och fruktansvärt var att vår Statsminister Olof Palme blev skjuten natten till den 1 mars. Ni som följt mina bloggar minns kanske bönedagarna på Västanå då ett profetiskt budskap uttalades om att "ett skott skulle höras i huvudstaden och ge genljud över hela världen." Gud visste vad som skulle hända. Jag vill minnas att detta var två år tidigare.
Hela vårt land skakades.

Maria, Svens fru hade under tre års tid gått musiklärarutbildning i Stockholm och fick nu sin efterlängtade examen. Hon hade efter gymnasiet studerat engelska och franska på universitetet men hennes längtan stod till musiken. Av Sven fick hon grundläggande undervisning för att sedan fortsätta sin utbildning i Stockholm. Ett lyckokast vill jag säga!! Så mycket som hon fått betyda med sina musilaliska gåvor efter detta. Två dagar i veckan vistades hon i Stockholm och Sven fick iväg barnen till skola och dagis och allt funkade. Som det brukar när man har siktet inställt på målet. Jag fanns också på nära håll och gav en hjälpande hand ibland, liksom en del av deras många vänner i Filadelfia. 

Georg åkte på årets första resa till Israel den 26 april.
Vår tonårstjej samt Emil och jag åkte hem till mamma några dagar i maj månad. Så trevligt.

Men nu är det dags att vila benet och sova dessutom så jag säger GodNatt till er alla. Är tacksam för dag som gått och förbättringen, som jag hoppas ska fortsätta i morgon. 

Kristin och Emil fixar garneringen till jordgubbstårtan.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar