söndag 22 juni 2014

Söndag 22 juni 2014. Slut på midsommar.

Har just varit ute och burit hem Alfons till sitt hem.Tidigare i dag stannade han vid stupröret som ligger lite för högt på gräsmattan men sedan jag hjälpt honom på traven, traskade han runt och skötte sitt jobb. Nu tyckte jag att han kunde ta igen sig över natten så jag t. o.m. drog bort elsladden så han inte ger sig iväg ut och fastnar igen.

I dag har det regnat och det var bra men en kall helg har vi haft.Sedan jag avslutat midsommarafton har jag varit hemma och inne. "Åvilken lessam helg", skulle min mamma ha skrivit i sin dagbok. Men hon hade ingen dator och kunde vara på konferens, som jag. Torpkonferensen, med sina 15000 deltagare, avslutades i kväll. Tyvärr gick det ej att höra KarlErik Sahlberg ( som tidigare tjänstgjort i Clara kyrka i Stockholm) när han talade i mötet i kväll klockan 18. Förmiddagens gudstjänst gick så bra att lyssna till. I kväll blev det dubbelljud i högtalarna så jag stängde av.

Nu får jag väl se till att det blir lite ordning på bloggandet igen. Lika bra att gå direkt till resan till Rom och vår sista dag och kväll där. Om jag nu minns något.
Jag berättade om "Bröllopstårtan", som jag nu ska försöka skicka en bild på.
Framåt kvällen åt vi Hummer och Spagetti, annorlunda och gott. Efter denna trivsamma måltid på en uteservering (där Elsemarie varit vid tidigare besök i staden) tog vi oss till Piazza Navona.Tack vare sina många affärer och cafe´er, en favorit under alla säsonger. Sommartid är den fylld av gatuunderhållning och på vintertid med färggranna gatustånd där man säljer leksaker och godis. En härlig känsla att gå omkring där i lugn och ro. Plötsligt befann vi oss utanför porten till Sant´Agnese in Agone (Agneskyrkan säger vi). Det var ganska sent på kvällen men Elsemarie drog med oss in. Där möttes vi av en underbar lovsång som fyllde kyrkan. Några ungdomar stod för den fina sången till Guds ära. Vi kände igen melodierna och nynnade med. Ganska mycket folk satt andäktiga i bänkarna och där stannade vi tills de slutade sjunga. Människor kom in, gick fram till altaret i vördnad och lovsång till Gud och gick sedan ut igen. Andra satte sig ner i tystnad och stillhet.
Vilken fin avslutning på vår sista kväll i Rom!

När vi stilla lämnat kyrkan och kom ut i gatulivet igen så gick vi till ett glasscafe´. Något utöver det vanliga. Har fina bilder därifrån. Mycket folk överallt fast timmen var sen.
Vi fick en taxi hem till vårt hotell och sov vår sista natt uppfyllda av så många upplevelser även denna dag.
 Tänk att jag i alla fall kom också till Rom. Det var så mäktigt att vara där. Historia överallt. Jag läser nu om det vi hann med att se och annat intressant, som vi ej såg. Det finns bra böcker men detta att ha sett det med egna ögon är ändå speciellt.

Nu får jag väl avsluta för i kväll. Har tittat till mina humlor, om vilka jag ska berätta lite i kommande inlägg. Sov Gott, kära vänner och så hoppas vi på lite värme igen. Vart tog den vägen?

Tack Gud, för den här stilla dagen! Du är så god och kärleksfull och jag kan inte annat än älska dej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar