måndag 9 juni 2014

Måndag 9 juni 2014. Liten kortisblogg i kväll.

Så här såg min humlefamilj ut i kväll. Ska berätta mer om dem i ett senare inlägg.
Tyvärr räckte inte dagen till tidsmässigt. Började  med att jag var hängig. Ringde min syster, som i dag skulle lämna sjukhuset. Tänkte gå till henne med mat på eftermiddagen.
På förmiddagen blev jag så trött så jag somnade i hammocken på altan.
På "nätet" bad jag mina bönevänner om förbön. En fantastisk tillgång vi har. Flera lovade att be och det gjorde verkan, som alltid när vi "åkallar" Gud om hjälp.
Från Bibeln kan vi se hur Paulus uppmanade sina vänner till förbön och att det var viktigt.

SMSade till dagens matgäst:"Sorry, mår inte bra, kom inte".
Ett barnbarn dök upp tre timmar senare. Han kom från jobbet, hade brådis, skulle till avslutning på "Dagis". Hade glömt ta med saft och bullar. Visst fixade vi det. En termos med kaffe med mjölk ordnades också och borta var han med mina ord ringande i sina öron:"Du ska inte tro osv." Nej, mormor jag vet. Skrivaren och skanningen. Jag kommer. Hahaha, vi vet var vi har varann! Han kan det där med datorer, som jag inte kan.


 Någon timme senare då jag satt med några tidningar på altan kom dottern efter att först ha ringt och frågat om jag behövde något från affären. Mina barn är så snälla och omtänksamma. Nu fick jag en hel kasse med mat och andra nyttigheter. På altan satt vi en stund och åt lite av allt det goda innan hon skulle iväg till sitt jobb.



Ett telefonsamtal från yngsta dottern meddelade att hennes svärfar nyss avlidit. Jag var med Elsemarie och Lasse till sjukhuset i Katrineholm för en vecka sedan och hälsade på. I dag tog Lasse tåget dit och han och hans mamma satt hos pappa Erik och höll honom i hand när han stilla flyttade hem till Gud.

Minns när jag satt hos min mamma när hon, precis som Erik, klar i huvudet hela tiden, lika stilla gick över gränsen. Det där med att mista en förälder känns hur gammal man, som barn, än är.
På söndag fyller Lasse 50 år.

Nästa telefonsamtal var från min vän Stefan:"Prisa Gud", ropade han. "Min brorson och hans fru har fått barn i dag." De har tidigare varit med om att mista två barn så lite oro för föräldrarna kan man förstå. Jag tror att den nu födda är deras enda.  
 
 Men min syster, som skulle ha mat!! Efter ytterligare ett telefonsamtal ringde jag henne och bad om ursäkt för den uteblivna maten. Skönt nog hade hon ätit lunch på sjukhuset innan hon åkte hem och hon förstod min frånvaro. I morgon går jag vid lunchtid dit med kycklinggryta och ris.

Vi har haft en underbar dag i dag med 24 grader och det ska fortsätta så hela veckan. OM jag nu inte blir så trött som jag varit i dag så ska jag i morgon vattna, rensa, träna och framåt kvällen gratulera ett barnbarnsbarn som fyller 11 år. Det är så roligt att hänga med när jag kan. Naturligtvis är det inte alltid så.
Egentligen hade jag tänkt berätta om mina på altan boende humlor och deras liv, men till dem ska jag återkomma när jag i nästa inlägg blir klar med Rom. Det är tillräckligt rörigt ändå. Fotot på Peterskyrkan blev ju ej så lyckat vid överföringen men ni anar nog dess storlek och så har de flesta sett den på TV.
Nu säger jag tack till Gud att jag kvicknade till och att jag har en hammock på altan. Där sover man gott! Nu ska jag läsa en god bok och sedan sova i sängen. Godnatt till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar