torsdag 19 juni 2014

Torsdag 19 juni 2014. Rolig dag.

Om man haft feber en hel vecka, vaknar på morgonen och är feberfri då blir man glad ska jag säga!
I går var det många som sände mig goda tankar, bad böner till Gud och uppmuntrade mig att hålla ut.
Nu blev det en bra dag, som började med att min kommunala städhjälp kom klockan nio  och tog hand om golven. Så skönt att få hjälp med detta.
 Lite senare kom Kristin hit och fikade. En god vän från Värmland och ytterligare en väninna kom på besök och fick ta för sig av alla kakor som jag tog hit efter Lasses 50årsfest i söndags.
Så trevligt att få träffas och vad vi pratade! Inte så ofta vi ses numera.

De åkte hem och jag förberedde en träff med Maria, en kär vän , som jag fick kontakt med i Immanuelskyrkan för flera år sedan. Hon har varit i en stad på USAs västkust, där hon studerat på en bibelskola i tre år. Hon har fått se många under ske då de bedit för sjuka och hon har verkligen tro på att Gud vill och kan göra under också i dag. Jesus lever! Att möta Maria är alltid lika roligt och vi har båda den gemensamma synen på Gud att HAN ÄR GOD, alltigenom GOD. Så skrattar vi tillsammans av glädje att vi tror på en GOD GUD. Människor har olika gudsbilder och vi har vår.
 Maria är inte, som jag, uppväxt i ett kristet hem, men när hon gick i gymnasiet fick hon  en Bibel, utdelad av de s.k. Gideoniterna. Hon gick hem och läste bibeln, blev övertygad om att Jesus kom för att  rädda människan, tog emot Jesus i tro och är nu en fighter för Jesus.

I morgon är det Midsommarafton och det är alltid fest, oberoende av väder. Roligt med traditioner.
Jag är SÅÅÅ tacksam för att febern gav med sig utan att jag uppsökte en Vårdcentral. Ulla och Lennart åkte i dag till Italien för några dagars semester, sedan de först varit i Stockholm och beskådat det senaste barnbarnet, lilla Lily.
Själv är jag så nöjd med att få se de vackra rosorna, som växer utanför mitt fönster. Förutom humlorna som jobbar på under sitt ulltak. Jag står där och fylls av förundran. Vilken skapare vi har! O, store Gud, o, store Gud! Att tro att det inte finns en Gud måste vara jobbigt! Så mycket enklare att se Guds närvaro i det skapade!

Nu går jag till vila fylld av tacksamhet för denna sköna dag med hälsan åter, härliga vänner och nytvättade golv! Tack, store Gud för allt!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar