torsdag 5 september 2013

Torsdagen 5 september, sommar 2013. Lite 70tal.

Tänka sej, sommaren är fortfarande kvar. Sol och värme,omkr 22 grader. Önskeväder!
Jag hade en del att uträtta i dag. Träningen avstod jag även om jag inte gillar att göra det. Isak verkade ledsen i dag eller också hade morgonpromenaden med matte gjort honom trött.
Jag fick fikabesök på förmiddagen, gick hem med Isak, tog bussen till stan och uträttade ett ärende.
Efter det blev jag aningen omtumlad vid besöket på sjukhuset och audiologen. Under två månaders tid har mina två små hörapparater inte fungerat och jag har hela tiden tänkt att "i morgon" ska jag se till att ordna detta. I dag kom jag äntligen till skott, undrande hur lång tid det skulle ta att få det ordnat. Hann bara till receptionen, där en otroligt trevlig personal fanns på plats, fick visa de små apparaterna och se, den trevliga personalen fixade det "direkt i luckan," så att säga. Jag blev så överraskad och glad så det finns ej ord för det. Vi skrattade tillsammans. Varför hade jag inte gått dit tidigare? Så väl jag hade behövt dem i somras på det internationella lägret. Men nu är det som det är och jag är så tacksam att kunna höra normalt igen.

I går hände det tråkiga med min syster att hon bröt vänstra handleden och jag hade planerat besök hos henne i dag, men också, att tillsammans med vännen jag"hittade" på bussen för en tid sedan, börja en kurs i kyrkan denna kväll. Gick ej att hinna både ock så jag valde att gå till min syster.Vännen gick till kyrkan ensam i kväll. Nästa vecka går vi tillsammans.
Hos min syster träffade jag hennes barnbarn och en liten fin baby, liten Olof. Den familjen har nyligen köpt hus i närheten av min syster, vilket är ett stort glädjeämne. Vi tror att Gud har sin hand med i detta.Sådant har jag i min långa vandring med Gud sett åtskilligt av. "Jag kan inte tvivla, jag måste tro", lyder orden  i en sång.

I går kväll fick jag kärt besök av två väninnor, den ena en f.d. örebroare, men sedan flera år boende i Värmland. Vi tre brukar numera träffas någon gång pr år och det är alltid lika roligt att ses.
Avslutar med foton, som jag nu hoppas få med.Sov gott! Gud vakar över oss och vi är trygga. Amen!
Mycket snö denna vinter. Ulla och Elsemarie roar sina syskonbarn med att göra en snögubbe.
        Två barnbarn firar tillsammans med mamma,pappa och lillebror, (som sover) jul hos oss.
                                           Elsemarie firar en födelsedag hos mormor. Moster IngaBritta, hemma från Brasilien, kommer med födelsedagstårta.

1 kommentar:

  1. Vad härligt med 22 grader och sol. 18-19 som högst här idag och mera molnigt än sol. I måndags var det 20 och sol hela dagen.

    SvaraRadera