söndag 15 september 2013

Söndag 15 september 2013. Lite 70tal också!

Eftersom dagen nyss börjat finns ej något att berätta. Ännu! Jo, termometern visar i dag på 15 grader. Ingen sol ännu men graderna är jag så tacksam för! Jag gillar inte kyla och inte heller stark värme. Lagom är bäst.

Nu går jag direkt till år 1978. I mitt förra inlägg berättade jag om "stråkfamiljen. När den veckan slutade åkte Ulla och Lennart tillsammans med Raquel tillbaka till Högskulla och stannade där ytterligare en vecka. Fiskade gäddor och abborrar, högg ved och gav mamma den hjälp hon behövde.
Mamma cyklade gärna och höll länge på med det. Här 79 år gammal.
  På fotot ser vi hur hon är på väg till samhället för att hämta dagens post. Ingen tidning i brevlådan på den tiden.
Söndagen 16 juli slutade "stråkis" och vi åkte till Borensberg, för att samma kväll ta husvagnen och åka iväg. Georg menade att det är bättre att vakna nästa morgon och "vara på väg." I huset i Borensberg hade Kerstin med man och tre pojkar semester.Där fanns sjön Boren med bra badplats.
Eftersom jag i min Fickdagbok varje dag skrivit lite så ska jag berätta om vår "semester".

Känns lite konstigt att sitt här och skriva Dagbok 35 år för sent. Men det är samtidigt lite roligt att plocka ihop pusselbitarna.
Nu är det så att jag i morgon ska åka till Folkärna. Mormors grav finns på kyrkogården där. Något som jag först för ett par år sedan fick veta. Jag går dock inte dit i morgon, som jag först tänkte, utan väntar på ett tillfälle då jag får göra det i sällskap med andra i familjen, som också är intresserade.
I morgon nöjer jag mig med att träffa ett par makar från Betlehem, goda vänner sedan många år och som Georg alltid besökte på sina resor.De är nu en kort tid i Sverige.Vid tidigare besök har de även bott i vårt hem men i morgon möts vi i Folkärna. Därför blir det bara en kort blogg i kväll för jag har en del att tänka på för morgondagen.

Har i dag varit på utsökt middag hos Elsemarie och Lasse. Filip har varit hemma ett par dagar och hälsat på i föräldrahemmet och reser tillbaka till Växjö tidigt i morgon bittida. Var så roligt att träffa båda pojkarna hemma igen, men Linn fattades förstås. Pappa Lasse hade lagat god oxfile' med tillbehör. SÅÅÅ gott!
I morgon kväll blir det surströmming med mina systrar. Fest det också!!!
Nu säger jag GodNatt! Sov gott!  


                          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar