måndag 9 september 2013

Så var det måndag igen! 9 september 2013. År 1978.

Börjar med att visa ett foto på brodern till de två killar jag visade på en bild från julfirandet 1977.
                                         Haha, de tror att jag sover. Men det gör jag inte!!!
Detta är vårt femte barnbarn och tredje barnet i den familjen.
Ja nu är det lika bra att fortsätta på den inslagna vägen. Jag måste ju skynda mig så jag hinner med att gå igenom minnena medan jag "hänger med".Jag har hjälp av mina små anteckningar, mitt minne och lite mammas dagbok.
I Borensberg hade kyrkoherde Bertil Johansson samlat en grupp resenärer med rötter i kyrkan där han tjänstgjorde. Tillsammans med övriga resenärer där bl.a. fanns Evald och Margit Larsson, våra vänner från Lesjöfors blev det en stor grupp som reste till Israel-Jordanien den 2 april. Vi återkom den 15 april. Elsemarie hade vi inackorderat hos någon, kanske hos Gunborg och Karl-Åke. Ett par dagar innan vi kom hem var Elsemarie med Ulla, Lennart och Petter hos mormor där Lennart och Ulla höll på med att göra om mammas gamla tvättstuga till sommarstuga. Den kom att heta Lillebo när den var klar.
På hemvägen lämnade de Elsemarie i Borensberg och vi fick då också träffa Petter och hans föräldrar.

Den 22 april åkte jag till Harry(min förste chef i Stockholm när jag kom dit som 15åring och bodde hos honom och hans fru) som låg på Danderyds sjukhus efter en hjärnblödning. Jag stannade ett par dagar och bodde i hans lägenhet på Brahegatan.
Den 28 var det ledarkurs på Östgötagården och jag lagade mat till ett 20tal personer fredag- lördag. På lördagen åkte Georg och jag till Stockholm. Hälsade på både Harry och Henry på de olika sjukhusen för att nästa dag vakna klockan halv fem på morgonen och köra till Arlanda där Georg mötte en grupp resenärer för en ny resa till Jordanien och Israel.
Jag körde, sedan jag lämnat Georg, till Borensberg, 30 mil. Väl hemma fick vi besök av Kerstin med  man och de tre pojkarna. Det var maj-brasa i Ekbacken mitt emot vårt hus, denna Valborgsmässoafton, så vi hade nära till brasan. Så roligt att få detta besök med lite sällskap till majbrasan.

Dagen därpå, 1 maj, kom mamma,Stina och Raquel för ett par dagars besök.Den 3 maj, dagen före Kristi Himmelsfärdsdag åkte Elsemarie och jag till Örebro där vi bodde hos Kerstin men redan på torsdagen fick jag åka till Stockholm igen för att Harry blivit sämre. "Han hör men kan ej tala", står det i boken.På fredagen är jag tillbaka på Danderyds sjukhus hos Harry och passade då på att hälsa på en skolkamrat, Sven Valtersson, från Figeholm som länge vistats på sjukhuset, sittande i rullstol.
Jag tog tåget  till Örebro för att på lördagen åka tillbaka till Borensberg.
På måndagen och hela veckan, jobb i skolan i Borensberg och lördagen den 13 körde jag  till Stockholm och hälsade på hos Harry, som fortfarande var mycket dålig, sedan till Arlanda och hämtade Georg.
Söndagen den 14 iväg till Östgötagården där pingstkonferensen pågick, utan att Georg hade något ansvar för den men ville ändå vara med.

Lika bra att jag tar Mors Dag den 28 då  vi åter hade besök av Kerstin med familj och vi mammor blev uppvaktade av våra män och barn. Roligt att få besök vid högtidsdagar.
Det blev "lite mycket" det här men jag ville konkurrera  med mammas dagböcker när jag nu hade lite antecknat. Det här blir något för barnbarnen att läsa i kommande dagar,om de FÅR TID. Livet har blivit så annorlunda numera. Lurar i öronen för att lyssna i stället för att läsa,för då hinner man ju göra något annat. Också! Men det är bara att hänga med i tidens förändring.

Nu säger jag i alla fall GODNATT och önskar över oss alla Guds frid, kärlek och glädje i tacksamhet för den fina dagen som varit i dag. Hoppas, hoppas att morgondagen ska bjuda på sol. Tomater från mina plantor äter jag varje dag. Görgoa är de och jag har skickat foto på dem via Facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar