lördag 14 september 2013

Lördag 14 september 2013. Mer från år 1978.

Ännu en varm och fin dag med sol. Ett par telefonsamtal ändrade mina planer för dagen något.
Gick till mina systrar och fikade på förmiddagen. Därefter till dottern, som gillar att ha mig sittande på soffan, medan hon städar. Jag missar inte gärna detta för numera när alla har så bråttom blir det ej så långa pratstunder annars. Nu hann vi prata igenom vissa av veckans händelser och ta en fika efter att nedervåningen var färdig, nöjda med detta avbrott.

Promenerade hem. Nyttigt efter gårdagens träning. Det gäller att hålla igång. Använde en dryg timme för att "leta". Mycket tid för pensionärer används till just detta.Även för mig.

Lunch åt jag på altan, 20 grader. Skönt så länge det varar. SÅ tacksam för denna långa sommar. Mina vänner från Betlehem, som just nu är i Sverige och som jag ska träffa på måndag, är säkert glada för att komma till denna sommarvärme, så inte skillnaden blir för stor för dem.

Nu till år 1978. Snart var det midsommar och innan dess åkte vi hem med de 6-åriga pojkarna,som varit på läger, till Örebro.
Midsommar betyder konferens med möten i dagarna tre. Det blev så att jag såg till att vi hade frivilliga från församlingarna, som skötte om matlagning och att det fanns bröd i frysarna. Det var inte svårt att få mäniskor att ställa upp. Några få var nästan "frivilligt, fast anställda." Kom år efter år. Tänker särskilt på några, som man visste att de var glada över att få vara med och en trygghet för Georg och mej. Så roligt det var i köket,där alla hjälptes åt för att det skulle funka med mat och kaffeservering mellan mötena.
 I mors dagbok står det att den 14 juni kom Ulla, Lennart och lille Petter "på sommarvistelse". Några dagar senare kom Elsemarie med tåg till Oskarshamn. Jag var då med pojkarna på lägret.
Ulla och Lennart jobbade på med mammas gamla tvättstuga för att göra den till sin sommarstuga.På midsommarafton flyttade de in där och bra var det för andra kom till mamma för att fira midsommar.
Den 25 juni kom också Sven och Maria med sina pojkar. Martin stannade i Högskulla några dagar.  ,Stina skjutsade Raquel och Elsemarie till Rimforsa där flickorna skulle vara med på lägret, som började efter midsommar.
I Högskulla fiskade Lennart och Ulla gäddor och hjälpte mamma med ett och annat.Sven och Maria stannade några dagar i samband med att de hämtade Martin.

Efter lägret började den 3 juli årets "ARBETSVECKA", då ett 40tal frivilliga hjälptes åt med att fixa ett och annat som behövde göras utomhus och inomhus på Gården. Trevlig samvaro och god gemenskap! Den 5 juli var det i Oskarshamn gravsättning av urnan efter Harry, som dog 30 maj. Georg och jag åkte dit och besökte, så klart mamma i Figeholm.Där fanns ju också Elsemarie. En man, som vi tidigare hört talas om, men ej träffat, var på besök hos mamma och skulle stanna några dagar. Vidor var hans namn och han hade varit på besök hos sin syster i Brasilien och då träffat IngaBritta och nu skulle de bli ett par. Han var änkeman efter att hastigt ha förlorat sin första fru. Han hade två vuxna barn.

Man kunde se mammas glädje. Hon såg nu framför sig en man som skulle ge IngaBritta ett tryggt hem i Sverige efter alla år i främmande land. Något som hon önskat sin dotter.
Georg och jag återvände till våra plikter sedan vi kommit överens med Vidor om att snart besöka honom i Göteborg. Elsemarie var kvar i Högskulla.

Under arbetsveckan på Gården hade vi besök av Kerstin med familj. Den yngste stannade hos oss en vecka.
Jag har i tidigare inlägg berättat om "Stråkfamiljen",ett fantastiskt läger som återkom år efter år och som blivit mycket populärt. Det började den 11 juli och dit kom Ulla, Lennart och Petter efter att i fyra veckor varit i Figeholm.De hade också med Elsemarie och Raquel, båda musikintresserade så självklart skulle de vara med! I Borensberg fanns Kerstin med familj på semester ett par veckor medan Georg, Elsemarie och jag åkte ut med husvagnen, som tidigare inköpts för ärvda pengar efter Georgs far. Men om denna resa ska jag berätta i kommande inlägg. Nu är dagen slut och trött är Ruth.
Tack Gud för denna underbara dag! Låt oss alla sova i trygghet i natt, vissa om att Du alltid finns hos oss, var och en! Amen!
 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar