måndag 16 september 2013

Måndag 16 september 2013 i Folkärna. Semester 1978.

Georg och jag på besök hos våra vänner i Beit Sahour för flera år sedan.
Så kom dagen då vi skulle mötas igen. Nu hos gemensamma vänner i Folkärna. Om jag minns rätt är det fyra år sedan vi såg varandra. Dessa  makar från byn utanför Betlehem betyder mycket för mig och jag för dem, genom att det knöts starka vänskapsband under åren Georg hade sin uppgift som guide i Det Heliga Landet och "placerade" svenska stipendiater i en lägenhet tillhörande dessa makar. De har flera gånger besökt vårt hem och vi , framförallt Georg, har ännu oftare besökt dem.

När de under sina besök i Sverige, medan Georg levde, besökte olika delar av vårt land för att ha föreläsningar, var Georg med dem som tolk. I vårt hem hade de då sin fasta punkt, något som beredde oss mycket glädje. Sedan jag blivit ensam var jag deras gäst i ett par oförglömliga veckor. Skulle gärna åter vilja besöka dem men numera reser jag inte gärna så långt utan sällskap.

På grund av olika omständigheter blev tiden för besöket i dag tyvärr kortare än beräknat, men vi hann i alla fall berätta lite om våra barn och barnbarn och lite mer. Så härligt att få känna denna samhörighet fast det går år
 emellan våra träffar. Nu ser jag redan fram emot nästa tillfälle då vi får mötas.

Efter hemkomsten från Folkärna gick jag till mina systrar och vi åt surströmming tillsammans,
 precis som förra året. En god tradition!
Aj då, nu har klockan gått för fort och någon semesterresa från 1978 vågar jag mig inte på i kväll utan det  blir sängen på direkten. Jag återkommer i morgon efter tandläkarbesöket!
Tack ,Gud, för i dag och jag ber för dessa, som sagt, "bed för mig", och som räknar med att Du hör bön.
Du vet vad var och en är i behov av och jag ber att Du ska ge dem vad de just nu behöver få hjälp med. Tack för att Du aldrig sviker! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar