måndag 2 september 2013

Måndag igen! 2 septenber 2013.

Så kom den,hösten, som en del inte vill ha. Andra längtar efter den för då får man glädja sig med ljuslyktor och fönsterlampor. Jag gläds fortfarande över denna soliga sommar,som ska leva länge inom mig.
I dag gick jag till träningen  och har värk lite här och var. Det har varit dåligt med regelbundenheten och det är inte bra. Två gånger i veckan ska det va!
Gick hem med Isak och fick en prat och kaffestund med husets kvarvarande son innan föräldrarna dök upp. Jag plockade en burk full med plommon och tog med i bilen för jag fick skjuts hem.

Nu ska jag beta av lite mer av år 1977. Ser i min fickdagbok att lägren avlöste varandra. Olika åldrar,olika läger. Årsmöte i Örebromissionen där Georg varje år skrev protokoll, Riksting för ungdomar, besök av en grupp från Nagaland, ett land med huvudjägare innan Jesus predikades och större delen av folket blev kristna, vilket ledde till att det blev bra för människorna där.
Besök med konserter av IngaMaj Hörnberg och Perla Bjurenstedt. Det blev så att vi tog emot besökande i vårt hem eftersom Georg hade ansvar för Östergötlands del av Örebromissionen och skjutsade till olika platser.Ser i min bok att vi ofta hade gäster utöver detta och ibland kom barn och barnbarn. Allt orkar man när man är i sina bästa år.

I Svenska kyrkan i Borensberg med förorter tjänstgjorde två präster, som tittade in ibland för en pratstund och lite kaffe. Vi blev goda vänner och trivdes tillsammans.

I augusti fyllde vår vän Dagny 70 år och jag bakade allt bröd till födelsedagen och vi åkte till Stockholm och stannade där ett par dagar.
Kan ej se att vi hade någon semester tillsammans men i mors dagbok ser jag att Elsemarie varit hos mor tillsammans med Ulla och Lennart. Vidare att jag tillsammans med Magnus och Elsemarie varit hos mamma några dagar. Magnus var bara 10 månader.

Den 6 oktober fick Ulla och Lennart en son, vårt sjätte barnbarn.Fler skulle det bli med åren.
Georg hade en grupp resenärer med till Israel i oktober igen!

Till Allhelgonahelgen tog han mej och Elsemarie med på en tur till Finland där vi bodde på ett hotell några dagar. Hann  se oss omkring en del och besöka en gudstjänst där örebroaren Erik Sollerman predikade och vi blev tillsammans med honom och några andra vänner sedan hembjudna till en medlem på god middag.
Julen detta år firades i Borensberg tillsammans med dotter med familj från Örebro, Dagny samt Henry som hämtats från sjukhuset i Stockholm och tack vare Georgs duktiga handlag med handikappade samt  hjälpmedel som lånats på sjukhuset i Motala så kunde han vara med och fira julen hos oss ännu en gång.

Så är nästan år 1977 slut och den här dagen också så därför säger jag Godnatt till er bloggläsare! Gud är god. Tack Gud för Din omsorg i dag! Inom mig sjunger det:"Jag älskar Dig Jesus, jag vet Du är min".
Den sången är så fin, tycker jag! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar