tisdag 10 september 2013

Tisdag med sol och värme 10 sept. 2013. Forts. år 1978

Gjorde hummersoppa (pulver!), gräddade pannkakor, vispade grädde, packade lite annat i korgen och gick liksom Rödluvan till min syster. Där fanns barnbarnet med sin lilla Olof. Maten räckte åt oss alla tre och det som blev över skickades hem till Olofs pappa. Olof är snart tre månader och har egen mat.

Isak låg på golvet och sov när jag kom hem. En vän ringde och behövde ett råd beträffande ett läkarbesök och ett ingripande i samband därmed." Någon måste bestämma åt mig. Jag är rädd!" Själv är jag urusel vad gäller sjukvård och borde inte tillfrågas men i sådana här fall vet jag att många gjort det nämnda ingreppet och att det gått bra, så vi bestämde att vännen skulle invänta kallelse från sjukhuset och prata med doktorn om sin rädsla. Kanske kan det göras under narkos. Men ändå låta det ske, i stället för att senare gå och ångra ett felaktigt beslut. Du, som läser det här och tror på hjälp från Gud, bed om lugn och mod för denne vän! Jag är inte så modig i sådana här lägen så jag förstår hur det känns!

I dag är jag tidig med mitt inlägg. Klockan är bara tre. Solen skiner,25 grader är det i skuggan och jag funderar på om jag ska ta strykbrädet och gå ut på altan och stryka in tvätten, som legat i flera dagar i väntan på omhändertagande. Nu, paus alltså!

Jaha, så blev det som det brukar bli. Jag kommer på något annat att göra och gör det i stället. Jag gick ut och vattnade tomater och annat, plockade nedfallna äpplen i en plåthink. Fotograferade den. Tog bort stora blomställningar, som tagit en del av trottoaren i anspråk, pratade med Tobias i telefon. Föräldrarna på föräldramöte på ett av de två gymnasium där de är rektorer och som nästa läsår ska slås ihopoch verksamhet bedrivas i endast den ena av skolorna De har nu att träffa föräldrar från båda skolorna för information.

 Min gamle chef Harry, som jag flera gånger besökt på sjukhuset, avled den 30 maj 1978.Ett par dagar senare åkte vi till Stockholm för att ordna med begravningen. Den 13 juni skedde den med Georg som officiant  enligt Harrys önskan.  Ulla sjöng. Några släktingar hade han ej men en kusin till  Magda(Harrys avlidna hustru), boende i Oskarshamn var också där tillsammans med sin fru, samt ett antal gamla vänner.

Nu hade sommaren kommit och därmed startade lägerverksamheten på Östgötagården, där Georg var lite av allt i allo. Jag var också engagerad med olika uppgifter. Detta år var Fredrik och Mikael, våra två första barnbarn, stora nog för att vara med på sitt första läger, "Minior 2".
Det var naturligtvis roligt för både dem och oss att få ha dem med på Östgötagården.Om det lyckas med fotoöverföringen så ska jag här visa två av många foton som togs.
                                          Lägerbål hör läger till.Östgötagården 1978.

                                             Våra fina pojkar på läger.
   Tror att jag sätter punkt för i kväll. Tackar Dig Store Gud för dagen som gått, för vad jag fått se av Din omsorg denna dag, för bönesvar,för att Du vakar över oss i natt och för att Din kärlek är så stor.Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar