torsdag 8 november 2018

Torsdag 8 november 2018. Ibland skriver jag lite fel, Sorry!

I gårdagens blogg skrev jag en del om vår familj och  Svenska kyrkan. Jag skrev att jag sökt inträde på nytt efter många år. Att våra barn följde med oss och att alltså ingen i familjen varit medlemmar där. Att  Elsemarie  begärt inträde tidigare och nu också jag. Fick ett påpekande av Ulla att hon för flera år sedan blivit medlem där, vilket jag förbisett. Förstår att hon undrade hur jag så totalt kunde glömma att hon varit Barnkörledare i Mikaelskyrkan och att Lennart och hon under sina år i Vivalla var engagerade tillsammans med vännerna i Svenska kyrkan då jag också flera gånger var med på Bibelstudir och Gudstjänster då Filadelfia och Mikaelskyrkan delade på ansvaret för Vivalla ! Rätt ska vara rätt och nu är det så.

Nu några ord om ännu en mörk och dyster dag! Till och med synen blir ännu sämre sådana dagar!
Som vanligt blev också denna dag en kort sådan. Beroende på att den inte börjar förrän "halvgångs medda", för att ännu en gång citera vår hulda moder.

Det var bestämt att jag i dag skulle få besök från kommunens "Vård och omsorg". Så tacksam jag är för att få bo och leva här där man blir så väl omhändertagen.
I dag skulle jag få s.k. "Trygghetslarm", vilket en kunnig dam installerade . Själv helt okunnig stod jag bredvid och kollade hur hon borrade och fixade och förklarade

Den alltid, i sådana sammanhang närvarande sjuksköterskan Kerstin tog in vad som sades, ordnade med elektriska sladdar så de skulle hålla sig på plats. Jag fick välja om jag ville ha  larmet på armen eller om halsen. Jag valde det senare.

Den duktiga tjejen hann ej stanna för fika då hon skulle vidare i tjänsten.
I stället kom Inga, den s.k. "BussInga, som numera är välbekant för mina bloggläsare.
Kerstin  ska gå med till ögonläkarenom ett par veckor. Jag har det bra. Hon är sjuksköterska. I familjen finns läkare,ingenjörer, elektriker , fönsterputsare, musiker, forskare. sångare. predikant osv.
Nej, ingen hårfrisörska, ingen tandläkare, ingen skomakare..!!
Jag är så privilegierad!! Verkligen. Alla ställer de upp i olika sammanhang. S har jag Gud, som alltid finns till min hjälp. I dag, när jag fick ett sådant där påtagligt bönesvar, som jag så ofta får, brast jag i gråt och sa:"Men Gud, hur underbar du är.!"

I dag brast jag i gråt! "Men Gud, så god du är," sa jag! jag . Jag älskar den där sången "Han giver och giver och giver igen" SÅ sant! Trofast är han! Sviker aldrig! Lyssnar till oss! Jag gnolar ofta på sången:" Han kan förändra för hållanden likaså, bryta det motstånd som reses mot dig,"
Att vi har en verksam fiende torde vi veta!! Gud är dock starkare och han kommer att ha "Sista ordet!"

P å tal om sista ordet så är det nog dags för mej att skriva sista ordet så jag kommer i säng och förhoppningsvis inte behöver ligga vaken ett par timmar för att jag slumrat under dagen. Bara lite!!

Natti, Natti, mina vänner! Sov Gott! I morgon är en ny dag.
I morse när jag vaknade  var det inte till någon sång, som jag annars ofta gör. Ett ord däremot. Jag skriver det här och nu för det kanske ska betyda något för någon. Vad vet jag? Ordet är "ISLOSSNING": Ingen förklaring och inte vet jag om det har någon betydelse fr någon men jag anar att det har någon betydelse av något slag så jag ger det vidare i Jesu namn! Amen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar