måndag 5 november 2018

Måndag 5 november 2018..Man får ta vara på stunder av av samvaro innan det är för sent!

Vet ej om jag genom att ofta gnugga mina ögon medverkar till försämrad syn. Om tre veckor ska jag åter få träffa en ögonläkare och jag har en del frågor att ställa till den personen!
Jag hoppas att sedan kunna gå vidare för någon form av hjälpmedel.

Nu ska vi prata om roligare saker. Döttrarna kom till förmiddagskaffet i vardagsrummet där kaffedrickning alltid sker, för mig ensam eller tillsammans med andra.
Eftersom en annan del av min familj storstädade i går så hade vi bestämt oss för att roa oss i dag.
Jo Kerstin, som inväntar att få slänga en del av pappersarken i mina  pärmar sågs snegla runt  med blicken i köket där sedan gårdagen ett antal pärmar och pappershögar förbereddes för det framtida mötet med Kerstin. Hon tycker det går för långsamt med mitt förarbete men i dag sa hon ingenting. Hon måste ha förstått att det var saker på gång eftersom både stolar, bord och bänkar är belamrade med material för henne att ta hand om vid tillfälle.

 Kerstin är duktig både i matte och att ta hand om kontorsarbete. Men inte utan en viss medverkan av mej. Vår mamma städade undan pappas gamla visböcker bl.a. Han sjöng på dansbanorna i sin ungdom,för publik. Innan han blev frälst och började sjunga sånger om Jesus.
Jag förebrådde min mamma när visböckerna med gula pärmar var borta Jag minns ännu hennes svar; " Va ska en ha den där skiten för?" Hon hade bränt dem i spisen. Jag hade så gärna än i dag önskat  vara ägare till dem. Gamla s.k. Skillingtryck m.m.

Medan vi fikade hände det roliga att Sven dök upp. Han har visst revisorsjobb inom politiken och finns då på "min" gata. Han vet att hans systrar infinner sig hos mej de flesta av måndagar.
Kaffe hade han druckit med sina partikamrater men kul för syskonen att diskutera världsproblemen, eller vad det nu var. Jag "hör lite så dåligt", ett uttryck som barnbarnet i en viss ålder använde sig av gällande mig och som passar ännu bättre att säga i dag!!

Lunch brukar vi äta på någon näraliggande restaurang. I dag gick vi över gatan till SCB, som har så god mat.Kristin kom på besök och följde med. Hon hade ätit tillsammans med sina föräldrar så hon ville bara ha kaffe och kaka medan vi andra tre försåg oss med sallad potatis och god kokt torsk.

Parkeringstiden gick ut och jag unnade mig lite TVtittande. sedan flickorna gått ut .
Just nu ringde det på min dörr. Så sent får inte jag öppna.   Kanske var det grannen. Det får jag nog veta senare. 
Mina barn som är så omtänksamma om sin mamma har sagt åt mig att vara lite försiktig. De som känner mig brukar ringa på telefon och säga att de står utanför.

Ulla hade i dag med sig en Ölandslimpa, som hon beställt på Öland, flera srunda, fina limpor av den sort vi köpte när vi var hos mormor  eller i sommarstugan i Figeholm. Jag har nu fyra bitar i frysen.. 

Kerstin hade en låda med förbandsmaterial, som hon beställt och fått med posten. "Nu ska vi uppdatera din förbandslåda " sa hon och sjuksköterska, som hon är gjorde hon något helt nytt av vår gamla förbandslåda sedan 50-talet. De är så generösa och omtänksamma, hela min familj! Jag är både glad och tacksam!

Nu är det kväll igen och det där att skriva om "Forntiden" halkar obönhörligt efter.
 Elsemarie hade tänkt sig att jag skulle åka med till Göteborg i går när de åkte hem. Hon vet att jag gillar att "åka från dörr till dörr". Men jag hade hela tiden sagt "vi tar en dag i taget" för att till slu få henne att förstå att jag inte kunde fatta beslut av mångahanda slag som en resa till Göteborg kräver och framför allt om jag skulle stanna borta länge så det blev i stället så att jag tar Färdtjänst dit om några dagar och åker med Tobias och Carro hem efter julgottetillverkningen  hos mor och far senare i månaden. Då samlas de alla och jag får än en gång vara ed om detta roliga för att sedan få skjuts till Örebro.

Åter kan jag höra vår mors rst i mitt inre. "Människan spår, men Gud rår" Det sa hon om vi planerade för alltför lång tid framåt. Vår lilla, kloka mamma!

Nu svider det i mitt friska öga så jag säger GodNatt och går tacksam för en bra dag till sängen. SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar