söndag 4 november 2018

Söndag 4 november 2018. Jag putsar mina glasögon men det hjälper inte.

Så var det dags för en liten blogg igen!!  Från början var det tänkt att jag skulle följa med Elsemarie, Lasse och Filip till Göteborg men då jag ägnade tid åt dem medan de vistades i Örebro  så kom sådant jag ansåg måste göras före min avfärd på efterkälken och då jag lever efter min egen hopsatta lilla devis "MÄNNISKAN  FÖRST". så för,jag tror, första gången så använde jag den i dag för egen räkning. Det togs inte genast väl upp av alla men såsmåningom fick jag ett erkännande att jag gjorde rätt med tanke på att min vistelse i Göteborg blir längre än från början beräknad.

Nu blir det så att jag åker dit om några dagar för att sedan få skjuts tillbaka när Tobias med flickvän varit på besök för att tillsammans med syskon med respektive varit samlade hos mor och far för att baka pepparkakor och göra julgodis, som de brukar göra tillsammans. Jag har också varit med vid några tillfällen. Traditioner ska man vara rädd om och det har Elsemarie och Lasse förstått och uppehållit. Jag tror det är mycket bra för hela familjen.

I går vädjade jag om förbön för en god vän som hastigt insjuknat och med ambulans färdats några mil till sjukhus. Vår vän är nu åter hemma och smärtorna borta. Tack gode Gud för bönesvar.  Vilket kroppsligt fel det rörde sig om vet jag ej och frågade ej. Det är liksom inte min avdelning.

I går församlades familjen i Tobias lägenhet där det möblerades med lite gammalt och en del nytt från IKEA.
I familjen Hallqvist ingår en självlärd  kock och det är Lasse som får den titeln. Många är de som ätit hans goda mat och i går var vi alltså flera som åt och undrade hur han alltid lyckas få så god smak på sina maträtter. Jo jag frågade om receptet men har redan glömt. Dock ska jag återkomma med ny förfrågan för den rättens smak och   användningssätt om man vill göra mat åt många är helt suverän!

I dag vankades frukost i mitt vardagsrum. Efter att ha dammat blev det dammsugning, golvtorkning och dörrar och bänkar blev torkade. Eftersom jag har problem med synen på äldre dar så är jag mer än tacksam för hjälp jag får när familjen kommer.

Efter allt detta sa vi farväl och de åkte iväg. I Jönköping lämnades Linn som tog tåget till Växjö. Filip åkte med hem till Göteborg där han i veckan startar sitt examensarbete på Chalmers.

I går morse var Elsemarie och Lasse hos Sven och Maria för frukostsamvaro innan de började jobbet i Tobias lägenhet.
Nu har jag fått meddelande att samtliga resenärer är välbehållna i sina hem och jag säger:"Tack gode Gud!"
I morgon kommer Ulla och Kerstin, som de ofta gör på måndagar. Den här gången kan vi bara fika, äta lunch på någon näraliggande restaurang och kanske shoppa lite!
 
Tror att det är dags att sova nu. Jag, som har sommartid på klockan alltid, börjar känna av att det är dags att sova,  Tackar Gud för min familj och mina vänner och för hans NÅD mot oss alla varje dag.
Nu fick jag SMS från en av mina 14 barnbarn, Kristian heter han! "Hej mormor, hur mår du?"
Så roligt med en liten hälsning innan Jon Blund kommer intågande! Sov Gott alla mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar