söndag 11 november 2018

Söndag 11 november 2018.Så tog denna söndag slut,

Inte tycker jag att tiden går för långsamt. Det finns alltid något att syssla med!
Om en dag som denna, skulle vår mamma ha skrivit i sin dagbok:" Hu en så lessam dag!" Så mörk och dyster. Jo hon läste tidningar och böcker  och fann stor glädje i det. Datorn skulle hon snart ha blivit vän med om den funnits. Hon skrev långa, intressanta  brev till sina barn och sina vänner! Det var så roligt när breven från mamma anlände och jag läste dem flera gånger.

Jag gick inte till kyrkan i dag. I dag tryckte jag på siffran 9 på fjärrkontrollen. Vid rätt tidpunkt!
Gudstjänst från Kristet Center, en frikyrka i vår stad. En rannsakande predikan, inspelad vid annat tillfälle  förstod jag.! Så tacksam för möjligheten att få vara med på Gudstjänster i både TV och radio när man inte orkar med att gå till kyrkan lika lätt som tidigare!

Jag kokade tre potatisar och åt till dem  inlagd stekt strömming Det händer att jag ibland saknar Georg vid söndagens morgonkaffe och dagens övriga måltider men det är förunderligt hur man vänjer sig vid att allt inte är som tidigare..
Då känner jag så stor tacksamhet för alla år vi fick ha tillsammans i familjen. Det var liv och rörelse med kompisar och engagerade föräldrar som alltid hade en öppen dörr för den som behövde lite värme. De större barnen flyttade efterhand och så blev med god marginal, den yngsta, Elsemarie den som har flest minnen av att hon växte upp i ett "öppet hem".
Det händer att jag tänker lite på den tiden när jag ser skylten "ÖPPEN KYRKA" utanför dörren på Nikolaikyrkan där det blivit naturligt att titta in en stund när jag är i dess närhet.
 
I dag har Ulla och Lennart varit i Stockholm och haft roligt med sina två barnbarn medan Emil och Emma flyttade möbler, som ska förvaras i mormors rymliga hus medan den lilla barnfamiljen inväntar sin nya bostad.

Så var det dags för sängen. Sov Gott mina vänner! I morgon ska Elsemarie tidigt ta tåget till Stockholm där hon ska medverka i något som jag inte tagit reda på vad. Då kanske hon ringer ännu tidigare än hon brukar i morgon bittida så bäst jag garderar  mig! Gud är god skrev någon nyss till mej såg jag. Jo jag håller med. Han är verkligen god och sviker aldrig!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar