lördag 10 november 2018

Lördag 10 november 2018. Ytterligare en dag som slutade bra !

Ibland när jag sitter här och skriver och vrider och vänder på mina glasögon för att se bättre, minns jag en kund från tiden i Lesjöfors. En man som alltid böjde sig framåt för att komma nära texten och så skjuta upp glasögonen en smula, vrida och vända lite på dem  precis som jag nu gör.

Roligt att minnas den äldre mannen när jag efter alla år nu har samma problem med synen.
Efter nästa läkarbesök ska jag komma till Syncentralen där vissa hjälpmedel finns.

I dag har jag haft besök av en tjej som var på besök i sin hemstad och kom till mej för en fika och pratstund.
Jag älskar att prata med unga människor.  Ofta kommer vi in på frågor om Gud. Att tro eller inte, det är ofta frågan. Den här tjejen har en tro och berättade för mig om en händelse hon nyligen var med om och som så tydligt visade Guds speciella omsorg om henne. Det är det där som är så roligt att få höra. Guds stora intresse för en enda liten människa. Så många gånger jag själv fått vara med om detsamma som min unga vän nu fått göra. Till synes inga märkvärdiga ting men detta att Gud VET allt om oss och kommer i rätt stund. Så övertygad man blir om hans kärlek till oss!

Min unga vän och jag fikade med nygräddad äppelkaka, "Fuskkaka" som jag inte hade recept till utan bara hittade på hastigt i stället för att besvära mig med att gå till Närbutiken

Jag gillar att få recept av mina vänner och nu ger jag vidare  "Dagens Påhitt"och säger "Lycka till!"

Jag skalade och klyftade åpplen och la dem i en eldfast form. Strödde på lite socker,, lite nötmjöl, skar små bitar av smör (kylskåpskallt) och fördelade över det hela. In i 200n grader en stund. Grädde hade jag vispat tidigare. Vaniljsäs går också bra att servera till. Jättegott tyckte vi båda två medan vi fikade och pratade om "Guds dråpliga gärningar", som en pastor brukar säga.

Min unga vän använde andra ord. "Det är helt galet" tex.  Jag log inom mig och tänkte att Gud säkert  också  hade roligt. Tjejen tror på en Gud som kan göra helt galna saker. Denna tro ska inte tas ifrån henne.
Hon hade nyligen börjat be till Gud och direkt fanns han där för att visa hur god han är och att han bryr sig om oss när vi VILL vara hans efterföljare.Hon blev tilltalad av en troende människa på gtan och fick en verklig AHAupplevelse när denna person just i rätt ögonblick frågade:"Får jag be för dej?" De var helt obekanta men Gud visste om den unga tjejen som börjat be och han ledde rätt person i hennes väg. Det kallar inte jag för en slump. Återigen kommer min vän kyrkoherde Björn Svärds ord
upp i mitt huvud:" Så här tror JAG! Sen får NI tro som NI vill!

 Jag känner mig så glad i kväll för mitt möte med denna tjej och som jag förstår kommer att vandra vidare tillsammans med den Gud som så tydligt visar sin omsorg och sitt intresse för sina barn.

Jag ska nu tacka Gud för en fantastisk dag och detta möte med en ung människa, som gav mig så mycket. Bed gärna för tjejen och hennes pojkvän att de må få se alltmer av vad Gud gör i dag!
Han har omsorg om oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar