onsdag 21 november 2018

Onsdag 21 november 2018. Fick nästan lust att hitta på en saga om den här dagen.

För några dagar sedan blev jag av Elsemarie fotograferad genom fönstret när Lasse och hon kom hem från en fest i Göteborg. Elsemarie skrev  att  hon skulle tala med sin mamma om "skärmtid".
Någon av hennes vänner svarade "Låt henne hållas! Någon annan föreslog två timmar. Två timmar är så gott som varje dag min skärmtid. Får jag bättre syn ska den utökas med någon timme.

Att blogga är inte bara att skriva utan också att redigera och radera emellanåt. Hänsyn till detta borde tagas i den föreslagna skärmtiden.  Att bloggarens ålder också har en viss betydelse borde även beaktas  i den föreslagna  skärmtiden.

Nu stannade bil nummer ett, Elsemarie! Hon kom in genom dörren och utropade hur trött hon var. Hade övervägt att stanna bilen och sova en stund men dök i säng för en tupplur på direkten. Om en stund kommer väl rektor nummer två. Månne lika trött?  Båda äter med eleverna på sina jobb och jag har ej fått någon order om matlagning i dag så jag fortsätter mitt lättjefulla liv, som det började i morse. Illavarslande är att jag börjar trivas med att leva så här!!

I dag fastnade jag länge vid min iPhone och lyssnade till "Uppdrag Granskning och polisutredningen i dess spår angående fusket med Högskoleprovet. Kerstin har någon gång för sitt nöjes skull skrivit detta prov och klarat det hyfsat utan fusk.  Hon använde sina betyg för att komma in på sjuksköterske och distriktssköterskeutbildningarna.

Inte bra att en del fuskar sig till en utbildningsplats medan andra mister sin möjlighet. Om jag fattade rätt så hade enormt mycket pengar hamnat i fel fickor på grund av detta fusk!

I övrigt har jag denna dag plockat ur och i diskmaskinen som Elsemarie ska sätta på när hon vaknar. Jag har glömt hur man gör för att få den att diska!  Jag har från TVrummet, i omgångar, burit attiraljer med ena handen och käppen i den andra uppför de två trappstegen till köket!
Tog fram en bakbok om jag eventuellt skulle förmå mig att baka de "Finska Pinnar", som jag utlovat tre dagar i följd. Hav tröst! Det blir en ny dag i morgon om vi får leva !

Vädret är gråmulet och inte bra för dåliga ögon. Kallt är det också (för att vara i Göteborg) så jag avstod min plattpromenad i dag!. Jo, jag vet, det var fegt av mej! Men nu är det kolsvart ute så jag inväntar morgondagen!

Om  inte något revolutionerande inträffar, tex. som i går när en elev jag hade i första klass nu fyllt 46, fick se mitt namn på nätet och ringde upp. Jag blev så glad för att Esbjörn och jag kom ihåg varandra. Hans pappa fotograferade oss två på skolans julfest och det fotot har jag kvar i mitt album tillsammans med andra foton från min intressanta vandring genom livet!

Nu har det gått några timmar sedan jag skrev och vi har hunnit se "Uppdrag Granskning"
Det var inte roligt

Alla tre är vi nu trötta och sängen väntar. Förhoppningsvis får jag lite energi så jag kan göra lite nytta  i morgon. I helgen ska barnen komma hem och det blir fest för Filip som fyller år. Natti, Natti allesammans !  Sov Gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar