torsdag 22 november 2018

Torsdag 22 november 2018. Elsemarie städar och jag blir så trött av att titta på!! !

Här går det undan  vill jag säga!  Vi hann med en fika och en kaka när hon kom hem från skolan. Sedan togs "städlistan" fram. Jag funderade hur man kan hantera en städlista som skulle följa med under hela städproceduren men jag är ju ej så hemma i ungdomens vokabulär så jag tänkte att jag får väl kolla läget vartefter!

Det visade sig att "städlistan" bestod av en högljudd låt på dotterns i Phone!
 Jag insåg snabbt att här var det bara att "gilla läget"! "Hur eller hur", som vår hulda moder skulle ha sagt!
Jag satte mig en bit bort och tog fram min iPhone för att få lite balans  i lyssnandet! Naturligtvis  var det en omöjlighet!

Vartefter städningen avverkades tystnade till slut "Städlistan" och jag kunde skicka ett par meddelanden på min iPhone, sittande i hemmets ena TVrum. Lugn och ro till en början. Därefter kom dammsugaren och dammvippan också hit med ett avbrott för mitt rum där jag slängt böcker och kläder på golvet, vilket den städande berättade  på Facebook och kom och visade mej! Ännu en gång bara att "gilla läget". Nu är städningen klar. "Städlistans ljud" har tystnat.
Lugn och frid råder i hemmet och Lasse och Elsemarie för ett lågmält samtal om födelsedagspresent bekymmer. Alla barnen kommer med sina respektive hem till helgen och äldste sonens födelsedag ska firas i familjen!

Så roligt att få vara här och fira med familjen!
På tal om städning så kan jag ej undgå att se att det är renare luft här och därför mer lättstädat. Tycker jag mig märka.
Hemma hos mig i stan lär det visst städas och planeras träff när jag kommit hem till första advent.

Jag har i dag på nytt testat ugnen med en plåt brända kakor som examensprov. Nästa plåt blev bra och nu har vi några bondkakor att äta. Det enda jag åstadkommit i  dag!

Mig berättas att småflickorna Lilly och Mary från Stockholm i kväll anländer till farfar och farmor i Hjortkvarn medan föräldrarna åker till London. Dit åker också Jenny och Petter för att äntligen ha roligt för det presentkort Jenny fick när hon för en tid sedan hade födelsedag och fick lite roligheter i London som present av oss i familjen!!"Den som spar, hon hae!

Med lillasyster Stina har jag pratat i telefon i dag och hon har fullt upp med  att baka bullar på beställning, kakor likaså, skjutsa sina vänner i sin bil , göra höstfint på gården, ha födelsedagskalas och mycket mer! Här ligger vi långt efter, IngaMaj och jag! Tänk vad några år kan betyda i energi 
(fast det är ju Stina jag pratar om förstås. Kanske är det inte åren som är avgörande)

Nu har Elsemarie hunnit gå runt i huset och bäddat med manglade lakan till de som i morgon kommer och ska sova här. Allt här är så välkomnande när man kommer hit.

  Godis och flaska med vatten på sängbordet. Nytvättad morgonrock som inköpts till mej och alltid hänger i mitt rum Inte undra på att man trivs här!

Någon regeringsbildning lyckades inte bli till efter alla tappra försök att ena partierna. Vi ber om hjälp till lösning  av detta landets problem. "Vi får tala med Herren om allt" sjunger vi  i en sång,

Nu är vi alla trötta och sängen väntar! Jo jag vet att JAG inte har anledning att vara trött men varför inte passa på när tillfälle gives att få ljuga lite?
"Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är!"
Till Elsemarie och Lasse ett atort erkännande av deras stora arbetsinsats  ännu en gång!
I detta nu kommer Lasse in med mat till mej ! Jag blir stum av all omsorg! Natti, Natti!!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar