fredag 30 november 2018

Fredag 30 november 2018. Ögonundersökning och i övrigt en märklig dag!

Låt mig på en gång få säga att jag,troligtvis på grund av dropparna jag fick i samband med läkarundersökningen av mina ögon med anledning av min alltmer försämrade syn, kommer att fatta mig mycket kort i kvällens blogg. Får ni som läser den på kvällen sova lite tidigare, vilket jag unnar er.
Jag vaknade i morse lycklig över att känna lukten av nybryggt kaffe!
I går kväll kom Elsemarie i bil från Göteborg Trött av färden och den sena timmen somnade hon utan mat men var sin vana trogen tidigt uppe i morse.

Tog en tur till KomVux för att träffa kollegor från tiden hon jobbade där. Gick med en lärare in i ett klassrum och hälsade GodMorgon på elevernas hemspråk och fick ett gemensamt svar, som det ska vara,  Så var kontakten klar. Efter tiden hon var rektor där så kunde hon denna hälsningsfras och tog med glädje emot deras svar.

Efter besöket där skjutsade hon mig till hårfrisörskan . Därifrån tog jag promenad hem medan ElsemArie hann med att hälsa på hos kollegor på ett gymnasium där hon tidigare jobbat. Stor glädje för både gamla kollegor ovh Elsemarie.

I kväll kommer Lasse hit för i morgon ska de på fest hos någon  kompis sedan tiden i Örebro. I kväll
medan Lasse inväntas hinner hon med en träff med en vän sedan flera år.

Datum för mitt besök hos ogonläkare hade hon ändrat för att hon denna sin lediga dag skulle kunna gå med mig dit.

Att Gud hade sin hand med i det hela tvivlar jag inte ett ögonblick på.  Jag hade tre önskningar i samband med denna undersökning oc en önskan gjordes möjlig tack vare att Elsemarie valde att vara med den dag hon skulle vistas i Örebro.!
Gud gav så stort bevis på sin omsorg om en liten människa som jag så jag  grät av glädje på väg till bilen!
 Jag har under mitt långa liv tillsammans med Gud sett så mycket av hans intresse av att leda mig  så hur och varför skulle jag tvivla på Guds omsorg när jag ständigt ser hans hand i funktion!

I morse fick jag inte en sång att vakna till men ett Ord påmindes jag om, Jag kunde det utantill. Det lyder:"Se mina tankar är icke edra tankar och edra vägar är icke mina vägar, säger Herren!!

Mer roligt hhade Gud åt mig denna dg och till det ska jag återkomma i nästa blogg.
Gud är god, kärleksfull och rolig och jag kan bara vara tacksam för att Jesus förde människan
och Gud samman igen.
I min barndoms tältmöten sjöng vi ofta: " Kristus på korset vunnit frälsning för var och en! Han uti sig förenat människa och Gud igen!b Brusten är templets förlåt, vägen är öppen fri. Öppen till nådastolen för dig och mig, (Googla gärna på något ord du ej förstår!)

Nu kommer de snart, Lasse och Elsemarie! Jag förmodar att hon ser till att avsluta sin tjejträff för att möta sin Lasse så de kommer nog samtidigt1 Sov Gott, mina vänner! Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar