söndag 18 november 2018

Söndag 18 november 2018. En vanlig dag. fast söndag!

Putsar och putsar mina glasögon men ser inte bättre för det. Tacksam att jag ser så pass som jag ser fast jag ber, som den blinde sa till Jesus när de möttes under en av Jesu vandringar bland de hjälplösa här på jorden:"Giv mig min syn tillbaka!" Men Jesus sa att vi ska vara uthålliga och envisa när vi ber så jag gör som han har sagt.

Det är söndag kväll. Här går de tidigt till sängs eftersom de lämnar hemmet klockan halv sju, ja ännu tidigare på måndagar då många från Göteborg, som varit i sina  hus i Onsala över helgen åker in till sina jobb i staden och bor där i veckorna, och medverkar då till att det blir bilköer mer än vanliga dagar!

I går hade vi en vilodag. I dag var den energiska Elsemarie tidigt uppe och gjorde saffransdeg på en liter mjölk,- Brasan brann och kaffebrickan klar,  som vanligt! Jag gottar mig!

 När baket var klart tog hon med mig på  promenad på en för mig ny promenadväg! Så vacker natur!
Efter fikat var mitt uppdrag att plocka ner alla bullar och lussekatter i påsar för att frysas in. Jag är  van att ta det lugnt på morgnarna och sa att jag skulle först borsta tänderna och komma i ordning. När jag strax därefter frågade efter fryspåsar fick jag ett leende och svaret att de var redan nedplockade och i frysen!

Jag kunde inte undgå att inom mig höra vår moders utlåtande om vår yngsta syster Stina, 84 år i morgon, effektiv också hon,: " Ho e förskräckligt så duktig, Stina!"
Blir de yngsta systrarna så förskräckligt duktiga av någon speciell anledning, måntro??

När gäster kommer hit och hälsar på så är bädden redan klar med manglade lakan, vilka nu samlats nytvättade och väntade på mangling. Snart var de klara ochplockades senare in i linneskåpet. Då var också den hög av kläder som väntat på strykning klar. Att ha  den rymliga tvättstugan  nära köket är ett plus kan man säga!

Medan Lasse försvann till Onsalas Pizzeria tog s jag med upp på övervåningen där Lasse bjöd på god Pizza och dricka medan vi tittade på rapport.
  Vilodagen tog vi, som sagt, i går. I dag såg vi TVgudstjänsten från en ortodox kyrka i Stockholm. Så annorlunda mot våra  traditionella gudstjänster men  samma kärlek till Gud, Fader och Den helige Ande! Gud ser till hjärtat och inte till det yttre! SÅ intressant och givande upplevde jag denna annorlunda gudstjänst! Gud välsigne den församlingen tillika med alla andra församlingar och kyrkor!

Så börjar en ny vecka här. Har tänkt försöka baka Finska Pinnar och lägga i frysen. Bed gärna  till Gud ni också för min syn så jag ser när de har rätt färg.!
Från frysen togs i dag ett stycke kött, som jag ska steka och i morgon servera till nykokt potatis när de kommer från sina jobb! Ska bli kul att uträtta NÅGOT nyttigt efter de dagar jag här har tillbringat! I morgon får ni förhoppningsvis veta hur det hela avlöpte!

Jag är så tacksam för en skön dag i havets närhet!
Guds välsignelse över oss alla!  Han är god och älskar oss med våra fel och brister  för allt har Jesus tagit på sej en gång för alla!  också i kväll såg och hörde jag om människor som behöver våra förböner. De är så viktiga! Fader vår som är i Himmelen ! Låt din vilja ske på jorden som den sker i Himmelen! Jag har fått uppmuntrande ord från Herren också i dag! Jag behöver dem och är så tacksam! SOV GOTT alla mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar