torsdag 30 juni 2016

Torsdag 30 juni 2016. Inte hittade jag någon tusenlapp! Inga andra lappar heller!

Så fina de är: Amelie, Alfred och Aline. Pappa Bernard ser förnöjt på sina små.
Så var dagen här! Dagen då alla sparade, eller bortglömda, sedlar av vissa valörer skulle användas för i morgon är det för sent. Då är de värdelösa. Jag påminner mig en historia, som en resenär på en bussresa berättade. En kvinna vaknade av att en man stod och rotade i en byrålåda. "Vad gör du," frågade hon. "Jag letar efter pengar " blev svaret. "Då gick jag upp och VAD VI LETADE!!"

Inte för jag letat så risken finns att någon tjuga kan ligga i någon väska eller ficka.

Jag har haft så värdefulla små människor till lunch här i dag.  De tre små juvelerna i åldern 3-7 år hade  tillsammans med sin pappa åkt buss från Hovsta, stigit av vid "Svampen" och promenerat därifrån, ganska lång sträcka faktiskt. Mamma Lydia hade bilen till sitt jobb. I natt är hon jour och får kanske sova, men i så fall blir det en orolig sömn. Om ett par dagar får hon semester och familjen kan roa sig tillsammans. Det var länge sedan de var hos gammelfarmor och jag önskar att vi kunde träffas oftare. SÅ fina små barn. Värda långt mer än de omnämnda pengarna.

Farmor Maria hämtade dem i bil för återresan. Det var nog skönt att slippa traska till bussen en gång till.

 Klockan åtta kom ännu ett besök. Min vän Maria Ahle'n är några dagar i Örebro hos sina föräldrar och tog sig tid att hälsa på hos mig. Jag är så glad att få ha Maria som min vän. Vi träffades första gången för 15 år sedan påminde hon mej. Det var på bönemöte i Immanuelskyrkan en veckokväll.  Vi var nog bara 4-5 personer där men vi träffades sedan regelbundet varje vecka.
Gustav Öhman och Sigvard Unge, två gamla kämpar som visste bönens betydelse var alltid med på de där samlingarna, minns jag.

Så mycket vi hade att prata om i kväll. Maria bor numera i Oslo och intressant var det att höra henne berätta om Guds ledning och hjälp i både hennes och andra människors liv så vi tackade Gud tillsammans för hans godhet mot oss.

Så tog kvällen slut och nu är det snart midnatt och dags för sängen. Natti, Natti, vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar