lördag 4 juni 2016

Torsdag 2, fredag 3 juni 2015. Två högsommardagar med sol och värme. 28år sedan Elsemarie tog musiklärarexamen.

Vindruvan utanför och innanför altan blir kraftigare för varje år.
Ja faktiskt, är det 28 år sedan vi satt där och lyssnade till hennes spel. Ett antal år tidigare, kanske år 1971 om jag ej minns fel så var det storebror som satt där och spelade med, jag tror en jury från Stockholm på första bänk.Jag har minne av att jag tyckte det var väldigt spännande och nervöst. Jag tror att jag var den som drog djupaste lättnadens suck när allt var över. Naturligtvis beroende på min avsaknad av musikalitet.  Elsemaries examen upplevde jag ej så dramatisk. Kanske erfarenheten 17 år tidigare bidrog till detta.

Gårdagen, torsdag fick jag plötsligt lust att baka och gjorde det.
Alla rörelser jag dagen innan lärt mig hos sjukgymnasten utfördes pliktskyldigast.

I dag hade jag tänkt gå till träning men nöjde mig med att gå till affären och handla ingredienser till smörgåstårtor som ska göras på söndag. För nu ska det bli examensfest igen.Elsemarie jobbar och i morgon bär det redan klockan 6 av till Växjö där det nu är Linns tur att ta examen. Denna gång inte musik utan "Personalvetare". Ska bli roligt att få en liten inblick i vad en sådan gör.
Utanför affären i dag fanns ingen tiggare så jag gick hem med fullastad barnvagn och tänkte lägga en sedel i "Sociala kuvertet" tills vidare. På,ett papper hade jag skrivit vad jag tänkt handla.
Kom ändå hem utan ägg fast det stod OBS! just där.
Inga tårtbottnar alltså.

Klockan 13 skulle jag vara hos min fantastiskt duktiga hårfrisörska, som gör att jag får minsta möjliga besvär med håret sedan hon hanterat det på sitt sätt.
Därifrån är det ej långt till en affär där jag kunde köpa ägg. Utanför affären satt en ung fin kille i den heta solen. Jag hade inte lagt en sedel i Sociala kuvertet ännu, så nu hamnade den  hos den unge mannen tillsammans med lite ätbart.

Nu finns det tre stora tårtbottnar här. Garnering av både de tårtorna och smörgåsd:o får Elsemarie och Linn ta hand om på söndag för på måndag ska det bli mottagning för vänner som finns i Örebro.
Veckan därpå börjar de båda sina sommarjobb för att tjäna en slant.
I dag har de sålt sin bostadsrätt i Malmö och de har fått en hyresrätt i Växjö, dit de flyttar 1 augusti.



Kristin har i dag haft avslutning på sin skola. Lite vemodigt tyckte hon det var. Hon har verkligen trivts med det gångna året på Folkhögskolan där hon fått ägna sig åt sång och musik. Hon spelar fiol så fint Hon har spelat i mer än 25 år nu. Vet ej om hon bestämt sig för att gå ett andra år på skolan.

I kväll lyssnade jag till rapport och då kunde jag ej låta bli att fälla en tår. Denna gång av glädje.
Blandad med vemod kan man säga. För 6 dagar sedan lämnades i Japan en liten pojke, 7 år, vid en skog av sina föräldrar för att han varit olydig och fick nu som straff att bli lämnad där, ensam. När föräldrarna senare åkte tillbaka för att hämta honom var pojken försvunnen. Det var allmänt bekant att björnar rörde sig i den närbelägna skogen. Nyheten gick ut över världen och jag minns
 att när jag för några dagar sedan hörde om detta tänkte: "NEJ, de måste hitta honom!"
Jag bad till Gud och jag är viss om att det var många utöver världen som bad om Guds bevarande för den lille pojken.
Många, både frivilliga och myndigheter har letat och nu fann de honom ca 2 km från den plats där han lämnades. Han hade hittat ett gammalt militärförråd där det fanns ett par madrasser mellan vilka han legat. Vatten fanns i närheten, ingen mat. När han efter 6 dygn hittades var han uttorkad och hade en del skråmor på armar och ben. Han fördes till sjukhus Hans pappa var förkrossad. Båda föräldrarna kan nu bli straffade. Vet ej hur japanska lagar fungerar.
Förhoppningsvis kan det skedda bli en tankeställare till föräldrar i de länder där barnaga ännu är tillåten.

I alla fall grät jag av glädje och tacksamhet och jag hoppas att allt ska gå väl för den modiga pojken och hans föräldrar. Så illa som det blev, hade de nog ej menat.

Nej nu skriver jag för mycket igen. Klockan halv sex i morgon bittida blir jag väckt och en halvtimme senare hämtad så nu måste det bli sängen. Genast. GodNatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar