lördag 25 juni 2016

Lördag, Midsommardagen 25 juni 2016. Ljuvlig dag med besök av goa vänner.

Ja nu gäller det att veta vad som hänt och vad jag skrev i morse. Jag börjar med dagen som snart ska avslutas. Klockan är snart 22.00, 25 grader och solen håller just nu på att gå ner.
Denna dag har varit helt ljuvlig. Anna och Stefan kom på förmiddagen. Vi fikade, åt sill och potatis, grädde, jordgubbar och maränger på altan.
Att träffa vännerna, vars bröllop jag var med på förra året i Uppsala, var så värdefullt.
Vi ses inte så ofta och jag ska nog se till att vi håller mer kontakt framöver. Det bör vara ca 25 år sedan Anna och hennes bror flyttade hem till mej när deras mamma var sjuk. Anna och jag har även sedan de fick egna bostäder hållit kontakten, något jag verkligen uppskattar. Livet är inte rättvist och det gäller i högsta grad Anna! Jag ser gärna att ni ber för henne. Så många barn det finns som har djupa inre sår från barndomen. Gud, jag ber om kompensation! Ber om ett liv i trygghet tillsammans med dej! Du är med och ser barnen, som blir trampade på! Tack för att du kan upprätta och hela!

I övrigt så hade jag två födelsedagar att fira i dag men vi firar en annan dag. Den ene närmar sig pensionsåldern och heter Anders. Den andre heter Olof, fyller tre och är Anders barnbarn.
Jag minns när Anders var tre, en riktig liten solstråle, syskonbarn som alltid stått mitt hjärta nära.

I morgon ska jag fira ett barnbarnsbarn som fyller tre.
Vad har annars hänt under veckan? Tja, på tisdagen besök hos min fantastiska hårfrisörska. Några nybakade Finska Pinnar fick hon. Kom på att jag lovat sådana till en annan vän så jag bakade en sats ytterligare. Elsemarie ringde:" Mamma kan du baka två tårtbottnar? Vi har avslutning i morgon och jag ska bjuda lärare och rektorer på tårta." Jovisst. Det gjorde jag så gärna.
Sven ringde, som vanligt på tisdagarna och frågade om jag behövde något från Ica.

Det blev onsdag. Jag fick ihop tårtbottnarna med grädde vaniljkräm och jordgubbar, tog dem i barnvagnen och fanns på plats när Elsemarie tagit paus från alla begivenheter de hade denna dag och kom hem för att garnera tårtorna. Hon är bättre än jag på det, så jag avstod gärna det jobbet.
Lasse skjutsade henne tillbaka och skjutsade sedan mej hem.

På torsdagen fick jag besök av Kerstin sedan hon varit hos hårfrisörskan. Vi fikade på altan. Så kul när barna tittar in för en fika emellanåt!
Linn åkte från Växjö, hämtade sin man i Göteborg och förenades med Sebastians familj på Klädesholmen för Midsommarfirande. Fredrik och Anna åkte med pojkarna till Martin och Tina i Stockholm.

Ja så blev veckan. Jag skriver en del detaljer så barnbarnen ska ha lite minnesbilder.
Då är jag alltså tillbaka på lördagen. Ulla smsade nyss från Arlanda dit de skulle komma vid 5-tiden men lite strul med flyget betyder att de 6 timmar försenade börjar bilresan till Hjortkvarn. Jag har fått löfte att hon ska smsa när de är hemma. Vill jag verkligen det, undrade hon. Jag somnar om ifall jag vet att de är framme. Det där är något jag inte begriper men det kan möjligen vara att Georg, som reste mycket, alltid ringde, när han hade möjlighet, för att jag skulle veta var han under resornas gång befann sig.  

Nu ska jag avsluta denna fina Midsommarhelg, utan att vara med på två planerade besök på Torpkonferensen som pågår hela veckan. I dag lyssnade jag till en predikan därifrån via Närradion.
Många kristna konferenser pågår över hela vårt land denna vecka. Det är ingen stor sak för TV och Radio men många kristna laddar hela året för att vara med på de olika konferenserna. Ofta hör man att deltagarna har vanan inne sedan sin barndom då de var med mamma och pappa på konferens. ingen dum vana! Själv minns jag tältmötena i Eka, Jämserum dit vi cyklade i de ljusa sommarkvällarna. Där döptes jag tillsammans med fler andra i den intilliggande sjön. Ett avstamp. Jag hade valt att vandra med Jesus och vara hans lärjunge.

Med detta önskar jag er alla GodNatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar