onsdag 1 juni 2016

Onsdag 1 juni 2016. Vilken härlig sommardag! Orkade inte gå till Kristins konsert i Nikolaikyrkan.Kortisblogg.

Hade tänkt ta fram den gamla dagboken och skriva lite om forntid men så blev det krångel med storleken på datorns bokstäver, vilket försenade mig så nu blir det bara lite om dagen. Jag har nämligen tänkt att hinna med en stund på altan denna sköna sommarkväll innan jag går till nattens vila.

Jodå, jag skulle hämtas av Färdtjänst i morse. Plötsligt skämdes jag för detta och avbeställde bilen. 
Om man är på väg till träning och vädret är så fint som i dag!
" Nån ordning får det lov att vara", sa en gång Kommunistledaren Hermansson. Många år sedan men ett bevingat uttryck som hos en del av oss äldre finns kvar och dyker upp emellanåt. Nu passade det bra att minnas.

Jag möttes av sjukgymnasten, som hade en ung kvinnlig läkare med sig. Frågade om det var OK för min del. Läkaren skulle få lite insikt i hur en sjukgymnast tar hand om en stel nacke. Naturligtvis förstod jag värdet i detta och sa att för min del fick hon ta in hur många som helst. Jag vill ju så gärna vara till nytta.

På min ordinarie Vårdcentral, Mikael, händer det att några "kandidater" är med min doktor ibland och alla får lyssna på mitt flåsande hjärta där klaffarna inte sluter tätt. En klaff lär nu vara förstorad på grund av för hårt arbete. Vet ej om jag fattat rätt men det uppfattade får stå för mej. Jag litar på läkarna. 

Jag berättade för min (ordinarie) sjukgymnast och läkaren om mina farhågor beträffande tandläkarens i somras avslutade arbete i nedre käken och nackstelheten, som följde, samt att tandläkaren inte blev förvånad när jag nyligen var där på besök och beklagade mig. Sådant händer!

Förvånad blev däremot sjukgymnasten när jag berättade att jag haft ont i nästan ett helt år men, trots att jag varje vecka är på träning och har haft hjälp inom räckhåll, haft uppfattningen att en sjukgymnast bara sysslar med armar och ben, speciellt benen, eftersom det var efter benbrott jag för några år sedan fick första kontakten med sjukgymnastiken på Karla Vårdcentral.
Att jag kunde prata nackbesvär föll mig aldrig in förrän nu. Så galet det kan bli! 
Nu trycktes det och vreds och frågades och både läkaren och jag var nöjda med sjukgymnastens insats.

Ett papper med instruktioner fick jag med hem. Varje moment ska göras fem gånger och fem gånger varje dag. Fem gånger fem är tjugufem. Men det låter ju vettigt så nu blir det att visa disciplin, som jag ibland har lite svårt med. 
Sov sedan så gott ett par timmar.  I kväll hade jag tänkt vara med på Kristins sista skolkonsert för denna termin men glömde och kanske hade det blivit för mycket med tanke på dagens ansträngningar.
Elsemarie är ute med en kollega sedan sin tid på KarlJohansskolan, en tid som ännu återstår att berätta om. Filip har haft tenta i dag och jag hoppas att det gick bra. Han jobbar och studerar samtidigt den här terminen.  

Nu är det en stund kvar av denna ljumma sommarkväll och jag ska avsluta den på min sköna altan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar