tisdag 7 juni 2016

Tisdag 7 juni 2016. Sol och lagom varmt. Härlig dag. Jag planerar förlångresa.Igen! Kanske lite forntid.

Åren gick och Filip växte upp. Dagis och skola väntade runt kröken.
Det blev en härlig sommardag. I mitt barndomshem i Figeholm sitter mina systrar och äter surströmming enligt telefonrapport. Ack så gott!
Jag hade jordgubbstårtbiten, som blev kvar efter gårdagens kalas hos familjen Hallqvist och som de,kom hit med i går kväll. Grannen hade ej tid för fika i dag. Det hade däremot Inga, som kom en sväng sen eftermiddag. Vi delade på den goda tårtbiten till kaffe och pratstund på min härliga altan.

Efter det blev det lite smsande angående morgondagens tågbiljett som Elsemarie beställt.
Mina kunskaper vad gäller datorn sträcker sig inte längre än till Facebook och Bloggande. Allt utöver detta behöver jag ständigt hjälp med.
Om en stund kommer de med biljettutskrift från Statens Järnvägar via Elsemarie.
Färdtjänst ser till att jag är vid Resecentrum en dryg timme före tågets avgång.

Sådärja! Nu var DET också sagt och jag kan gå direkt till år 1994.
Den 19 november fyllde Stina 60 år.  Jag mådde inte bra efter en envis förkylning men hade bakat tårtor och måste bara åka till Högskulla. Dagen innan födelsedagen skulle jag åka och gick upp klockan 6 på morgonen för att komma iväg tidigt.
Kände bara att jag skulle inte inte orka köra. Hostan hade hållit i sig i tre veckor och gjort mig så trött. Sov  en stund och tog på eftermiddagen bussen . Bussbyte i Norrköping där jag stod och frös en hel timme. 8 minusgrader.
Klockan 21.30 kom jag till Oskarshamn där Ranko hämtade mig och körde mig till Figeholm.

Födelsedagen kom och jag garnerade de två tårtor jag haft med mig. Låg sedan till kvällen då jag var barnvakt åt Alexander medan de övriga var i Filadelfia på fest.
Den 20 var en söndag. Stina skjutsade mig till Oskarshamn. Jag var så hes så jag knappt kunde prata.
I Hjortkvarn kom en glad och go Linn ombord på bussen, som planerat efter besök hos "gosinerna" Ulla hade skickat en tårta med henne och den måste jag absolut följa med henne hem för att äta en bit tillsammans med familjen.

Den 22 november skulle Linn få ett syskon men icke! Vi handlade bröd i Lundby. Linn gick och plockade grejor i sin lilla vagn. Elsemarie berättade att Oskar,som opererats, "får komma hem från sjukhuset i dag". " O, tack och lov ", utropade lilla Linn och slog ihop händerna.
Följande natt klockan 2 kallades jag till Holmgatan där Linn stod vid dörren och meddelade mig att nu skulle mamma och pappa åka iväg till sjukhuset och hämta babyn.
Linn och jag tittade på film innan vi somnade.

Klockan sju ringde Elsemarie och berättrade att lilla Filip föddes klockan halv fem och att han vägde 3,8 kg. Vid 9-tiden åkte Linn i pappas sällskap för att titta på sin efterlängtade lillebror.
Jag gick hem och fixade soppa och pannkakor till Lennart som på den tiden åt lunch hos mej. Något som jag uppskattade och som gjorde att sorgen och saknaden efter Georg dämpades.

Fredag 25 nov,. tog Lasse med Linn till Gustavsvik och till Mc Donalds så hon fick lite roligt medan hon väntade på att mamma och Filip skulle komma hem. Ulla kom till stan och såg till att , hos Hallqvits ruta fönstren och sätta upp nya gardiner till Advent för att det skulle vara klart till "hemkomsten". Linn och jag följde med till Hjortkvarn.

Nästa dag låg jag i migrän hela dagen. Linn kom upp till mej med en pepparkaka, som hon och Ulla bakat. Så omtänksamt!
Första Advent kom Lasse, Elsemarie och Filip till Adventskaffe hos familjen i Hjortkvarn och tog med den lyckliga Linn hem.
Så var November månad slut och ytterligare ett barnbarn har lagts till de övriga tolv!. Jag älskar dem alla!

Nu är det dags att sova så jag orkar med den långa resa jag ska göra i morgon.
Önskar er alla GodNatt och Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar