måndag 20 juni 2016

Söndag 19, måndag 20 juni 2016. Jordgubbens tid är här! SOM jag har väntat. Alfons hemma igen!

De finaste jordgubbar har jag ätit i dag. Som jag tidigare  berättat har jag verkligen begåvats med omtänksamma barn. I dag stod en av dem med en kasse innehållande lite gott och så en liter jordgubbar.  Tobias kom senare för att hjälpa mej med den bångstyriga datorn så vi åt Amerikanska Pannkakor med sirap och som efterrätt blev det jordgubbar. Datorns bokstavsstorlek fixades förstås.

I samband med jordgubbsleveransen kom också Alfons tillbaka via Postkontoret. Nu ska han efter installation börja sin vandring fram och tillbaka på tomten.
När jag i dag kom från "Träningen" fick jag en pratstund med grannen i huset bredvid. Han erbjöd sig att fixa till mitt gamla syrenträd så nu är det så fint. (DVS så fint det hade chans att bli)

I morgon ska jag ta tag i ogräsrensningen. Ska visst bli bra väder också i morgon. I Bjuv i Skåne har det varit översvämning och min väninna Maria som bor där har fått in mycket vatten i sin källare.
Tyvärr var hon hos sin släkt i Rumänien när jag var i Malmö hos Linn så Maria och jag sågs inte då. Jag får göra en ny resa till Skåne. Så roligt att ha kontakt med Maria i Bjuv. Vi pratas vid i telefon ibland. Kontakten började i och med att hon började läsa min blogg. Ganska kul, faktiskt!

TV och Radio har i dag talat mycket om en stor politisk händelse som snart stundar. England ska på torsdag ha Folkomröstning gällande deras medlemsskap i EU. En del av befolkningen har länge varit missnöjda över medlemsskapet och nu närmar det sig ett avgörande, som enligt sådana som begriper kan ha viss inverkan på omvärlden. Den som lever får se!!!

Fick i dag telefonsamtal från min vän Anna i Uppsala. Hon och mannen ville komma på besök medan hantverkare jobbar i deras lägenhet. De åker först till släkten i Jönköping och därefter kommer de till mej för att fira Midsommar i Örebro.

Jag borde ta upp "Forntiden" igen men har lite dålig ordning på var jag senast slutade så jag hoppar denna gångna tid även i kväll. Nacken tränas enligt ordination och jag har lika ont ändå. Men ge upp får jag inte göra!

Önskar er alla en God Natt. Var rädda om varandra! Nu ser vi fram mot en ny solig dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar