fredag 17 juni 2016

Fredag 17 juni 2016. Jovisst blev det en bra dag i dag också!!

Se så mysigt vi hade det med husgruppen i onsdags kväll hos Annelie och Jonas.
Träningen ställdes in. Det är alltid en lätt match att så göra. ( Kanske bör jag i samband med detta ord nämna att Sverige spelat fotboll mot Italien i dag. Hoppas att jag fattade TV rätt) Fick uppfattningen att Sverige förlorade men att det inte "var kört".
Min kunskap om fotboll är minimal men i det sällskap där jag umgås så hör det till att veta, åtminstone något, om denna sport, som betyder mycket för många. Det händer att jag i sommartid hänger med på en match. Uppskattat av fotbollsspelande Tobias.

Men hur var det nu?. Det var alltså min egen träning de inledande orden gällde.
Kristin kom från jobbet och vi åt lunch på altan i dag också. Det är så mysigt.
Efter det så tog hon sig an köksgolvet, som jag knäskurade en liten bit av i går kväll.
Nu tog Kristin fram långborste och trasa och det blev så rent det kan bli. Mattan är gammal och drar till sig smuts så den är svårhanterlig.
Kändes bra att sitta på altan och läsa Nerikes Allehanda medan rengöringen av golvet pågick.
Nästa gång Kristin kommer får vi ha lite fest, utan jobb!

Via Färdtjänst kom jag till Optikern på stan. Lämnade in mina bågar och bad om att få de nya glasen insatta . Jag fick veta att det inte blev någon prisskillnad eftersom nya bågar är gratis.
Jag förklarade att jag avskyr att välja bågar. Jag ryser bara jag tänker på att ta på och ta av den ena bågen efter det andra. De gamla bågarna och jag vet var vi har varandra.
Om tre veckor får jag ett pling i min iPhone och jag kan hämta dem. Att ett byte behöver göras var något jag tog emot med nöje eftersom jag märkt att synen försvagats.

Röda Korsets "loppis" låg nära och jag tittade in där. Köpa? Icke, bara titta!
Det blev som det brukar. Ett par böcker slank med. Den ena handlar om denna tids avslutning. Jag är något tveksam till den amerikanske kvinnliga författaren men ska GOOGLA på namnet i morgon och hoppas att mina misstankar ej besannas.

Jag läser varje morgon lite ur Bibeln och är nu åter i Evangelierna i Nya Testamentet där Jesus talar om den yttersta tiden så det ska bli intressant att se om det som står i boken stämmer med det Jesus har sagt. I så fall är boken OK.
Den andra boken var "Barnens Bibel", typ äldre. Jag köper och ger till något barnbarn då och då.
Jag har förresten ibland givit bort "Barnens Bibel" också till vuxna, som varit nybörjare i bibelläsning. Då får man en enkel, lättläst och bra grund för att sedan kunna läsa den vanliga Bibeln.

En promenad till Cityhallen för små inköp avslutades med att jag där hämtades av Elsemarie och följde med hem för en fika innan jag fick skjuts hem.
Så blev den här dagen. Tack Kristin för att du kom i dag! Så roligt att få besök av dej!

Filip, Linn och Sebastian har i dag anlänt till Örebro.Thea kommer i morgon då hela familjen ska på goda vännen Matildas bröllop i Dylta, där Linn och Sebastian också hade sin bröllopsfest.
Nu säger jag GodNatt och skickar iväg bloggen osminkad, om ni förstår vad jag menar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar